Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dragozow - майстор
Здравейте, какво ви е мнението за малките плоски бойлери? Трябва ми нещо около 30 л, мястото е в една тоалетна метър на метър, имам изкарани изводи, кранове и ток на отделен предпазител 20А. Трябва ми за къпане 15-ина дни годишно като няма ТЕЦ, защото ми писна с канчетата и бързовара. Имате ли мнения за такива бойлери? Не са много разпространени и за това питам. Стават ли, не стават ли, някой ползва ли. И ако може да не е за 500 евро разбира се.
chapara - майстор
ср юни 24, 2026 9:07 pmdragozow написа:
Здравейте, какво ви е мнението за малките плоски бойлери? Трябва ми нещо около 30 л, мястото е в една тоалетна метър на метър, имам изкарани изводи, кранове и ток на отделен предпазител 20А. Трябва ми за къпане 15-ина дни годишно като няма ТЕЦ, защото ми писна с канчетата и бързовара. Имате ли мнения за такива бойлери? Не са много разпространени и за това питам. Стават ли, не стават ли, някой ползва ли. И ако може да не е за 500 евро разбира се.
Разходи се до магазина на ,,Шишков''😉
MamaMy - майстор
Защо? Да ги псува лично ли? :lol:
Забрави за плоски бойлери. Всички водосъдържатели са цилиндрични. Включително и в плоските бойлери. Това значи, че губиш целия обем извън цилиндър с диаметър колкото дебелината на бойлера.
Сложи си нормален 30л бойлер, но го монтирай до сами тавана над тоалетната чиния. Така няма да си блъскаш главата в него, а предпазния клапан ще му писнеш едно силиконово маркуче да капе в тоалетното казанче за да не мокри отдолу.

Изображение

153€ 1.5 kW, емайлиран водосъдържател. Ползвам го 15г като го взех втора употреба на 10 :-D

В ЕМАГ ма Електролукс на 118€
hidrazin - майстор
ср юни 24, 2026 9:07 pmdragozow написа:
И ако може да не е за 500 евро разбира се.
Емайлиран за 146 ЛевРо с 6 години гаранция
Неръждаем за 280 ЛевРо и 12 години гаранция

Не се фъргай на плоски бойлери...
:partyman:
kozl - майстор
Аз съм ползвал плосък 10 литров, но беше обемно-проточен, над мивка и със специален смесител. А напоследък и не срещам по магазините.
А дали има такива 30 литрови и как ще се ползва на свободна изтичане със "слушалка" :?
Некакси не мога да си представя как плосък резервоар ще удържи налягането от водопровода без да се окръгли :roll:
То и плоските смърт бойлери на Теси и Елдом са с цилиндрични водосъдържатели.
Ползвал съм плосък и малогабаритен проточен 6,5 квт. защото не измислих къде да окача обемен бойлер. Мъка е, особенно зимата, но предполагам за срока без ТЕЦ ще е по-добре от
dragozow написа:
с канчетата и бързовара
Преди няколко години монтирах бойлер 80 л. в антрето и го скрих с гардеробче, за да е гот в банята. И там е за кога няма от ТЕЦ-а.
Има рискове от бойлер извън мокрото помещение, но живота е низ от компромиси.
ESPACE - майстор
чет юни 25, 2026 8:02 amkozl написа:
Некакси не мога да си представя как плосък резервоар ще удържи налягането от водопровода без да се окръгли :roll:
Кой говори за резервоари тип паралелепипед? Всички са цилиндрични. Външно бойлера е плосък
kozl - майстор
Кел файда плосък с цилиндричен резервоар :? Облицовката ще увеличи заемания обем.
Аз за това писах пример за бойлер с плосък водосъдъргател. Даже беше от медна ламарина.
dragozow - майстор
Значи отказахте ме за плоските, аз гледам за такъв заради мястото, прилагам снимка. На 1 и 2 има щуцери, които стърчат, но не се виждат, там е и тока, както казах 20А на отделен предпазител, дренажа не ми е проблем, в куфара вдясно е канала, направо ще иде там, даже ще го направя да не се вижда. Трябва да остане достъпа до вентилатора, само лявата стена е стена, другото е картон, включително тавана, само тоалетна е, банята е съседното помещение. Тръби, кранове за да спра тази на Топлофикация са в куфара с лесен достъп през ревизията, подготвено е. Чуденката ми е за размера и обема на бойлера, минава ми през акъла дори за 15 - 20 л, но се чудя стига ли за едно къпане и има ли достатъчно мощен, да речем поне 2 kW, няма да се разсърдя и на по-мощен ама надали правят 3 kW на такъв обем.

Изображение
Ал_ - специалист
Като търсех бойлер за под мивка за лятната кухня се бях юрнал да търся най-големият. Добре се заговорих с МамаМу тогава, та взех този с най-добра цена - 10 литров атлантик. За пробата се къпах с него - успешно. Ама аз :-D

Тема "Малък плосък бойлер мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: