• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MamaMy - майстор
Вижте, аз не съм го купувал за търговия :? . Трябваха количества на един приятел за проект. Това изпадна на прилична цена. След края на проекта той ми върна хартисалата почти цяла бутилка. Отиде само едната. От тази е ползвано съвсем малко. Имам спомен за цена по70 и няколко лева на бутилка, но като смятахме тогава цените на 3гр. разфасовки това излизаше без пари. Сега само ми заема място в хладилника. Рядко ползвам такова, а работата с цианакрилатните лепила не е съвсем проста. Предпочитам 3гр тубленце и остатъка в кофата.
vlax - майстор
пет юни 26, 2026 1:34 amMamaMy написа:
Предпочитам 3гр тубленце и остатъка в кофата.
Не разбрах защо винаги останалото в кофата.Налага ми се от време на време да ползвам такива лепила и винаги имам в наличност една използвана затворена нехвърлена в кофата тубичка и една неотваряна нова тубичка.Затворена е при стисната тубичка да няма въздух останал доколкото може.Използвам само метални тубички,седят в колата на открито не в гараж,температура каквато има отвън.Отварям първо използваната,понякога се налага да я пробивам с игла и преценявам.Една тубичка ползвам по няколко пъти.
:partyman:
ПП Като казвам от време на време това означава от 1 час до примерно 20 дни.
ESPACE - майстор
Уж са еднакви тези цианакрилатни лепила ама не съвсем. При едно и също ползване някои си стоят течни докато свърши, а тоя българския освен че си влошава вискозитета може да ти скъса и нервите със скапаната си тубичка.
vlax - майстор
пет юни 26, 2026 7:06 amESPACE написа:
Уж са еднакви тези цианакрилатни лепила ама не съвсем. При едно и също ползване някои си стоят течни докато свърши, а тоя българския освен че си влошава вискозитета може да ти скъса и нервите със скапаната си тубичка.

Това ползвам от много години,има го дори и в хранителните магазини.
Ако се сметне за реклама да се изтрие

Прикачен файл

techno-sekundno-lepilo-jip-super-glue-3-gr-kora.jpg
content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/17824506709731827319007.jpg
techno-sekundno-lepilo-jip-super-glue-3-gr-kora.jpg (38.66 KиБ) Видяна 32 пъти
ESPACE - майстор
И аз съм го ползвал това, бива, по добро е от нашето.
vlax - майстор
Но винаги трябва да се гледа срока на годност,че са се опитвали и лекарство с изтекъл срок да ми прибутат в една аптека

lyubohar - майстор
Да обясня за какво го ползвам.
Толкова рядко,че само да си влиза в пукнатините до края.
Добавям новия връх,затягам със здрав конец и пускам лепилото.
Ползвам го и при китване с прах от фернамбук,абанос.
В тези тубички дали има и 1гр.А и не се вижда колко е рядко.
Ползвал съм го много пъти,но за неотговорна моя операция.
Това "460" някакъв стандарт на вискозитет ли е?

Прикачен файл

20260612_191812.jpg

Прикачен файл

20260612_193545.jpg

Прикачен файл

20260310_112224.jpg

Прикачен файл

20170127_122000.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Разреждане на цианакрилатни лепила(каноконлит)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: