• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
Размерът е от значение. Крановете с холендър на челно уплътняване са по-дълги и по-рядко предлагани в търговската мрежа.

А освен гумата важно е и леглото м-у холендровата връзка. При тези кранове е нешо като коносовидно-кълбовидно.
Подобна е формата на тези ОК, при които пак е направена същата контактна форма с "О" пръстен, подобно на СК. И както съм писал още от нови те не задържат в обратна посока, защото така е издялана контактната форма, че "О" пръстена изобщо не уплътнява, поради факта че не опира в контактната форма. Уплътнява натиска в материала (пластмаса) в контактната форма, а "О" пръстена остава "висящ".

Явно производителите на "невидимите" ОК са осъзнали провала си, защото скоро купих 3/4 такава клапа, на която няма "О" пръстен, а цялото "бутало" към пружината (представлява кекла + водеща ос за насочване движението на кеклата) е от материал от рода на epdm или nbr. И тази ОК издържа теста ми в студена вода и дори не прокапа за разлика от изцяло пластмасовите.
Обаче 1/2 още се предлагат в пластмасовия вариант.

И понеже имам няколко вида гуменоподобни уплътнения за челни холендрови връзки ще трябва да ги тествам може би с масло :? дали са подходящи за гореща вода :? :? :?

А м-у другото в двигателя на автомобила от какво са уплътненията, че там ем масло, ем жега :?
А дали проблемите не са от некачествен материал :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Поцинковани и неръждаеми фитинги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: