• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Привет на всички!
От доста време посещавам форума и се ограмотявам в ремонтите.
Малко съм схванат в ръцете и не се наемам със серизно ремонти.
Това което ми предстои е намиране на жилище около 80-90 кв.м.
С цел подържане на по-ниски цени , някои от предприемачите предлагат само една "кутия" с приблизителната площ.
Това което обмислям е да се прегради отделна баня с душ кабина. В момента баня и тоалетна са заедно на площ от 4-5 кв.м. в дъното на апартамента.
Интересувам се от ориентировъчни цени за цялото преустройство:
-преграждане на 2 стаи
-преграждане на самостоятелна баня -около 5 кв.м с душ кабина
-барплот с мивка
- боядисване на стените с латекс
-полагане на паркет в останалата част - да речем 70 кв.м.
Интересува ме цената заедно с материалите - може на кв.м или тотал за всички дейности.
Предполагам че не е много ясно , не мога да предоставя чертеж понеже не съм се спрял на конкретно жилище.
Интересувам се по-скоро колко ще ми струва и дали е оправдано да наема друга фирма или да наема фирмата която е строила сградата.
Благодарен съм за всякякви мнения. :)
rockwall - майстор
при условие, че дори не е ясно жилището силно се съмнявам че някой от майсторите би ти отговорил нещо близко до това, което те интересува

това е все едно да питаш колко би ти струвала кола, без да дадеш инфо за марка, възраст, мощност и тн

съветът ми е (ако знаеш поне какви искаш да са преградните стени) да отидеш и да видиш колко струват тухлите четворки, итонг-а и да си сметнеш квадратура на 20 метра стени колко излиза само като материал за зидане - без лепила, разтвори и труд

после отиваш на сайт на някоя фирма която се занимава с ремонти - има банери и във форума и проверяваш колко струва зидането

после смяташ малко арматура и цимент за вратите (нали ще има и врати в тези стени)

после си слагаш по 200-300 лева на врата

и така поне ще знаеш че ако имаш примерно 20 метра стени с 3 врати - ще ти струва ЕДИКОЛКО СИ

само че тук идват много други неща - като ел,инсталация по тези стени, ВиК и тн

не знам как си представяш че някой може да оферира така наизуст
masterval - майстор
milen_40,
Ако правилно съм те разбрал, искаш да купиш ново строителство и да си направиш сам планировката, или поне частично? Защо ми се струва, че ще ти излезе доста по-скъпо, времеемко и напрегнато?
От написаното се разбира, че няма да си го "направиш-сам". Много е рисковано, според мен.
sasooooooooo - "специалист"
Ако не е готово, можеш директно да преговориш с изпълнителите, желанията си, които естествено ще се калкулират в цената :wink:, но ще спестят доста главоболия!
Pooh - майстор
milen_40 написа:
Интересувам се по-скоро колко ще ми струва и дали е оправдано да наема друга фирма или да наема фирмата която е строила сградата.
В дългосрочен план излиза по-евтино да се довериш на фирмата изпълнител. Да се наемат майстори за всеки етап оскъпява доста по отношение на доставка на материали, както и уреждане на всякакви дреболии от рода на електричество, изхвърляне на отпадъци, съобразяване със скритите инсталации(неща които изпълнителите си знаят по начало). Дори да Ви се стори висока офертата на фирмата изпълнител - калкулирайте си ВСИЧКИ видове работа, като не забравяте Общите и Доставно складовите разходи. Другият плюс при поемането на довършителните работи от фирмата изпълнител е поемането на отговорност - те никога няма да Ви избягат напълно, най-малкото заради задълженията им по договор и осигуряването на гаранция и съответно гаранционно обслужване на вкараните в експлоатация съоражения. Неща които трудно се постигат със събирането на различни майстори или фирми за отделните процеси.

Поздрави Пух.
Благодаря на отзовалите се.
Това което ме притеснява е точно офертата от фирмата изпълнител.
Предложиха ми като услуга един вид ,че нямали хора да се занимават с мен. Имали много работа, но от тях да мине ще ми направят преграждането срещу още 70-80 Евро /кв.м
Това ми се струва доста при положение че едва ли ще вложат най-скъпите и качествени материали. А и начина по който са работили нещо не ми допада.
Pooh - майстор
Това е несериозно! Цената трябва да има някаква обосновка - материали, количества, единични цени и т.н. ... Какво е това 70-80 Евро? :?
Толкова ми казаха като попитах, те дали ще го направят.
В тази цена се включвали и материали, като имам възможност аз да избера какви са материалите, но цената може да се повиши.
Предполагам че слагат средна цена на материалите, ако изобщо правят някаква калкулация. Защото ми определиха цената за 2-3 секунди :?
sasooooooooo - "специалист"
milen_40 написа:
-преграждане на 2 стаи
-преграждане на самостоятелна баня -около 5 кв.м с душ кабина
-......
- боядисване на стените с латекс
-........
Предполагам, че цената не е чак толкова зле. Помислете - къртене и разваляне на вече направена било то зидария, фаянс, ВиК, Ел. Изхвърляне на боклуци. После наново изграждане на всичко.
Може би грешката ти е била, че не сте се разбрали със строителя преди да работят по апартамента и сумата която биха ти поскали щеше да е пъти по-малка. :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Предполагам, че цитираната цена е пряко обвързана с начина на изразяване на конкретния инвеститор. Ще се съгласите, че всичко се плаща. Аз например не разбрах всъщност има ли апартамент или няма... та ако това ще ме нерви седмици наред, ще си плаща и още как!
  • 1
  • 2

Тема "Преграждане на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: