Привет на всички!
От доста време посещавам форума и се ограмотявам в ремонтите.
Малко съм схванат в ръцете и не се наемам със серизно ремонти.
Това което ми предстои е намиране на жилище около 80-90 кв.м.
С цел подържане на по-ниски цени , някои от предприемачите предлагат само една "кутия" с приблизителната площ.
Това което обмислям е да се прегради отделна баня с душ кабина. В момента баня и тоалетна са заедно на площ от 4-5 кв.м. в дъното на апартамента.
Интересувам се от ориентировъчни цени за цялото преустройство:
-преграждане на 2 стаи
-преграждане на самостоятелна баня -около 5 кв.м с душ кабина
-барплот с мивка
- боядисване на стените с латекс
-полагане на паркет в останалата част - да речем 70 кв.м.
Интересува ме цената заедно с материалите - може на кв.м или тотал за всички дейности.
Предполагам че не е много ясно , не мога да предоставя чертеж понеже не съм се спрял на конкретно жилище.
Интересувам се по-скоро колко ще ми струва и дали е оправдано да наема друга фирма или да наема фирмата която е строила сградата.
Благодарен съм за всякякви мнения.
От доста време посещавам форума и се ограмотявам в ремонтите.
Малко съм схванат в ръцете и не се наемам със серизно ремонти.
Това което ми предстои е намиране на жилище около 80-90 кв.м.
С цел подържане на по-ниски цени , някои от предприемачите предлагат само една "кутия" с приблизителната площ.
Това което обмислям е да се прегради отделна баня с душ кабина. В момента баня и тоалетна са заедно на площ от 4-5 кв.м. в дъното на апартамента.
Интересувам се от ориентировъчни цени за цялото преустройство:
-преграждане на 2 стаи
-преграждане на самостоятелна баня -около 5 кв.м с душ кабина
-барплот с мивка
- боядисване на стените с латекс
-полагане на паркет в останалата част - да речем 70 кв.м.
Интересува ме цената заедно с материалите - може на кв.м или тотал за всички дейности.
Предполагам че не е много ясно , не мога да предоставя чертеж понеже не съм се спрял на конкретно жилище.
Интересувам се по-скоро колко ще ми струва и дали е оправдано да наема друга фирма или да наема фирмата която е строила сградата.
Благодарен съм за всякякви мнения.