• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd - специалист
Така е ,аз се хванах най вече за заглавието на темата.Пък от друга страна къщата си е къща :-D Не се знае утре какво ще се сети .
В. Петров - специалист
Милен написа:
ТТ не е вариант.
Често повтаряш това, и то винаги без обосновка.
Дай пример къде освен в България захранването на консуматори по въздушна линия се извършва по система TN.
Милен - майстор
А не.
Системата TN се използва за битово електроснабдяване в България и не е необходимо аз да се обосновавам, аз не предлагам опасни изключения. Ти често предлагаш система ТТ която е изключение в България и ти трябва да се обосновеш. В собствената си къща можеш да правиш каквото си искаш, то си е за твоя сметка. Обаче като даваш съвети на хората, трябва да се съобразяваш със изискванията.
В. Петров - специалист
Милен написа:
Обаче като даваш съвети на хората, трябва да се съобразяваш със изискванията.
А, аз давам мнение, а не съвети. Има си университети, литература и т.н. С очите си съм виждал, че българската електротехника, изучавана в часовете по "Труд и творчество" за нищо не става. Съветът ми е хората да се обръщат за тези неща към лицензирани фирми, да погледне инженер, а не само прости "жичкаджии".
Милен - майстор
Имено, инженера ще помисли преди да каже нещо и ще знае как да се обоснове, за разлика от
простия "жичкаджия"
който като не е сигурен в дадено решение няма да рискува да го предлага на другите.
В. Петров - специалист
Милен написа:
Имено, инженера ще помисли преди да каже нещо и ще знае как да се обоснове, за разлика от
простия "жичкаджия"
който като не е сигурен в дадено решение няма да рискува да го предлага на другите.
Точно така е. Но в милата родина всеки гледа да спести някой лев, като пита по интернет-форумите. ;)
Милен - майстор
И там може да попадне на някой любител със "хубави" и "добре" мотивирани решения които да костват живота му.
В. Петров написа:
Здравейте всички от форума. :)

За сведение - по образование съм "слаботоков" инженер, в областта на енергетиката съм любител (също като автора на Домашна електротехника, който е мой преподавател от университета :lol: ). :klugscheisser:

* * *
Продължението е тука http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#67901

От едно изключение и лошо стечение на обстоятелствата не трябва да се вадят кардинални изводи.
В. Петров - специалист
Милен написа:
И там може да попадне на някой любител със "хубави" и "добре" мотивирани решения които да костват живота му.
Решения, които веднъж спасиха живота на любителя. :prayer: А това, което наричаш стечение на обстоятелства се е случвало и преди това. ТРИ пъти. Само на едно място в продължение на тридесет години. И е често явление, повярвай ми.
Последна промяна от В. Петров на нед фев 15, 2009 2:14 pm, променено общо 1 път.
Милен - майстор
Поздравления, но ТТ която предлагаш е също толкова опасна в някои по реални случаи.
В. Петров - специалист
Милен написа:
Поздравления, но ТТ която предлагаш е също толкова опасна в някои случаи.
Разбира се. Много е опасна, когато е правена от некомпетентна ръка. Тук в този форум имаше идеи да се прави TT без обща ДТЗ. ВНИМАНИЕ! НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА САМИ ВКЪЩИ! ТОВА МОЖЕ ДА СТРУВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "подмяна на ел.табло в селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: