Всичко за вашата тераса или балкон
Vassil Leonberger - помощник
В момента реновирам терасата ми, която е с бетонен парапет, но след почти 50 години най-горе хоризонталната част е вече почти разрушена от атмосферните влияния. Изчуках тази част, сложих нови носещи арматури, кофража е готов, остава да налея бетона.

Затова искам да знам вашето мнение, оправдано ли е да ползвам готов сух Бетон марка 20?

Или е по-добре да си го забъркам сам в пропорция 1:2:3 ( в обемни единици цимент: пясък: филц)?
Прикачен файл:
20261008_103719.jpg
MamaMy - майстор
Не съм фен на готовите смеси. Един такъв бетон ползвах веднъж който имаше цвят на кал. В него почти нямаше филц, а и го чаках една седмица да дръпне. Аз толкова калпав никога не съм правил. Сложи повече цимент и сложи добавка за водоплътност. Тя се слага преди водата. Вода слагаш по малко от половината необходима и с едно канче досипваш. Внимавай, че много лесно се разводнява с добавката.
resistbody - майстор
Веднъж ползвах готов бетон за едно поясче, вероятно за такива цели като твоята става.
То по спецификация си пише: "Универсална суха смес, особено подходяща за малки ремонтни работи, вкъщи или в градината. "
В нея няма филц или поне аз не видях... "Зърнометрия 0.1 mm - 8 mm"
Vassil Leonberger - помощник
Мисля да добавя малко цимент, защото предлаганите сухи смеси са Бетон Марка 20, а би било по-добре Б 25.

След това ще намажа парапета с водонепропусклива замазка, за да не навлиза повече вода в бетона.
nork - специалист
https://www.mapei.com/bg/bg/produkti-i- ... xotropic-e

С това няма да мръдне никога повече....
Ако сбъркаш нещо след стягане къртача само подскача и хвърля искри. Само внимавай какво ти дават, че има и саморазливен модел който няма мазане....

Тема "Готов сух бетон или направен от цимент, пясък и филц?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: