Всичко за вашата тераса или балкон
Vassil Leonberger - помощник
В момента реновирам терасата ми, която е с бетонен парапет, но след почти 50 години най-горе хоризонталната част е вече почти разрушена от атмосферните влияния. Изчуках тази част, сложих нови носещи арматури, кофража е готов, остава да налея бетона.

Затова искам да знам вашето мнение, оправдано ли е да ползвам готов сух Бетон марка 20?

Или е по-добре да си го забъркам сам в пропорция 1:2:3 ( в обемни единици цимент: пясък: филц)?
Прикачен файл:
20261008_103719.jpg
MamaMy - майстор
Не съм фен на готовите смеси. Един такъв бетон ползвах веднъж който имаше цвят на кал. В него почти нямаше филц, а и го чаках една седмица да дръпне. Аз толкова калпав никога не съм правил. Сложи повече цимент и сложи добавка за водоплътност. Тя се слага преди водата. Вода слагаш по малко от половината необходима и с едно канче досипваш. Внимавай, че много лесно се разводнява с добавката.
resistbody - майстор
Веднъж ползвах готов бетон за едно поясче, вероятно за такива цели като твоята става.
То по спецификация си пише: "Универсална суха смес, особено подходяща за малки ремонтни работи, вкъщи или в градината. "
В нея няма филц или поне аз не видях... "Зърнометрия 0.1 mm - 8 mm"
Vassil Leonberger - помощник
Мисля да добавя малко цимент, защото предлаганите сухи смеси са Бетон Марка 20, а би било по-добре Б 25.

След това ще намажа парапета с водонепропусклива замазка, за да не навлиза повече вода в бетона.
nork - специалист
https://www.mapei.com/bg/bg/produkti-i- ... xotropic-e

С това няма да мръдне никога повече....
Ако сбъркаш нещо след стягане къртача само подскача и хвърля искри. Само внимавай какво ти дават, че има и саморазливен модел който няма мазане....
kozl - майстор
чет окт 08, 2026 9:08 pmnork написа:

Ако сбъркаш нещо след стягане къртача само подскача и хвърля искри. Само внимавай какво ти дават, че има и саморазливен модел който няма мазане....
Това е ремонтен разтвор с фибри, но е скъп. Юни купувах торба за 28 евро.
Не мога да проверя ремонтираното, но там де е падало от него при ремонта на предпоследния етаж, долу на бетоновата настилка, стои здраво :roll:
Колкото и здраво да е влезне ли вода и замръзне това е по-яко от къртач.

На сухия бетон има ли пропорция за вода?
MamaMy - майстор
чет окт 08, 2026 9:08 pmnork написа:

Имам две тераси за ремонт на бетона и парапетите. Това ако е толкова вълшебно е моето. Другото лято скачам в боя. Даже ше взема и от саморазливното.
Делян - специалист
Тиксотропика и аз го ползвах за ремонт на обрушен бетон на тераса. Не е лепкав като лепилата и по-трудно се работи, но стана доволно добре. След това го облякох с изолация.

В темата, обаче, не е приложим, много е скъп.
nikolson - майстор
Има бетонови възли, които продават суха смес за бетон без цимент. Понеже може да нямаш такава възможност, аз бих ползвал суха смес за външно приложение

Тема "Готов сух бетон или направен от цимент, пясък и филц?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: