Нали още не са нанесени размерите върху чертежа.
Мисля да си направя първо деистващ прототип. Който да пренеса на терасата на апартамента, ако работи добре. Само няма да има същия акумулатор. Достатъчно е да има елемента КОМИН МЕЧТА. Горивната камера ще работи с твърдо гориво само експериментално. Иначе ако всичко е ОК, ще го карам на газ или отработено масло.
ibogdanov налиса:
Що се отнася до горивото.. там проблема е още по сериозен. Ако ще горите гуми, направо забравете за всичко писано по-горе. Не случайно всичко живо минава на природен газз или пропанбутан. не е само цената, номера е в съдържанието на смоли, битуми и сяра.
ако имате котле с газова горелка, само от изгарянето на газа имате няколко процента по-добро загряване на водата от колкото на нафта например.
Знаеме, че най-хубаво е на ток и много специален антифриз.

Проблемите за който говориш, ibogdanov, се отнасят до топлообмена.
Аз наистина мисля да горя гуми, пластмаси (които са висококалорични), а освен това и нискокалорични горива, като оборски тор например. Или квото има! Проблемите, който трябва да решавам, са по-скоро свързани с горенето. И решението го виждам в ПРИНУДИТЕЛНО и РЕГУЛИРУЕМО подаване на ПОДГРЯТ въздух. Това ми позволява да си ОХЛАЖДАМ комина, и ме задължава да си пречиствам ОТПАДЪЦИТЕ от зловещия процес.

.
Виждали ли сте пожар?
Аз три пъти на живо. Единият път участвах в гасенето, наравно с пожарникарите.

Два пъти съм разчиствал след пожар. Незабравими преживявания! Още са ми пред очите. Няма нещо което не гори в тази стихия!
Е това искам в моята печка - ПОЖАР!