• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Ел. инструментите. Консумативи.
Niky77 - специалист
Пичове, май ви е мъчно и за Москвич 407? Бая тежеше, много материал имаше! Продал съм достатъчно перфоратори, за да мога да ви дам достоверна информация. При моделите на Спарки когато излезе модела БПР 241Е, всички се нахвърлиха на него заради металната редукторна кутия, а точно при него имаше проблеми.Зегерката отпред излизаше от канала и ... На Макита досега сме сменили ЕДНА ЕДИНСТВЕНА! За жалост и те не издържат на газене с камион.
rolls - специалист
Niky77 написа:
Пичове, май ви е мъчно и за Москвич 407? Бая тежеше, много материал имаше! Продал съм достатъчно перфоратори, за да мога да ви дам достоверна информация. При моделите на Спарки когато излезе модела БПР 241Е, всички се нахвърлиха на него заради металната редукторна кутия, а точно при него имаше проблеми.Зегерката отпред излизаше от канала и ... На Макита досега сме сменили ЕДНА ЕДИНСТВЕНА! За жалост и те не издържат на газене с камион.
Не съм работил с много машини и със сигурност нямам твоя поглед върху нещата, но според мен металната редукторна кутия не е гаранция за качество и издръжливост. Колкото до тия "динозаври" по-горе мисля, че са се доказали. Работил съм по малко и с двете, но останах с доста добри впечатления за тях. Работя със служебно Спарки 240, а за личен имам син 2-26 dre на Бош, и съм доволен и от двете машини, но Хилти си е Хилти ...
chefi_met - помощник
В момента има някаква промоция на Енхел в Практикер, беше нещо към 120 лв и около 800 вата ако си спомням добре, син + няколко свредла в куфара.мисля че си струва за парите, за непрофесионална употреба! Вие какво ще кажете по въпроса?
Ronin - специалист
chefi_met написа:
В момента има някаква промоция на Енхел в Практикер, беше нещо към 120 лв и около 800 вата ако си спомням добре, син + няколко свредла в куфара.мисля че си струва за парите, за непрофесионална употреба! Вие какво ще кажете по въпроса?
Като ще е евтин перфоратор по добре от еинхел е райдер......досега срещам на 3-4 места професионално да ползват райдер....монтажници на климатици......с 32 мм бургия дупчат няколко пъти на ден ....миналата седмица в един стругарски цех с доста скъпи машини видях 3-4 ъглошлайфа райдер ...ползваха ги почти през цялото време за шлайфане на разни детайли....неможах да повярвам че ползват от така наречените ментета...за съжаление беше доста натоварено да ги разпитам как се представят...тези машини.......И аз си купих такъв къртач(така го водят ама си е перфоратор) с 6 J сила на удара ужким да бутна една плоча ...ама се оказа че освен плочата бутнах доста неща и си работи отлично...даже ми се наложи да го ползвам и аз професионално за една седмица понеже ми се налагаше да правя с 24 мм бургия дупки в бетон с дебелина 30 см...леките перфоратори макар и маркови буксуваха с съединителите.....
housedoktor - майстор
Внимавайте с ментаците ,особено тези без съединител.Четвърти месец си въстановявам ръката след торсионно счупванв на китката и разтеглено сухожилие.Съединителят е за това .
Ronin - специалист
housedoktor написа:
Внимавайте с ментаците ,особено тези без съединител.Четвърти месец си въстановявам ръката след торсионно счупванв на китката и разтеглено сухожилие.Съединителят е за това .
Аз лично от съединителите само дертове имам особено на спарки......писнало ми е от тях...тоя райдер няма съединител и за това пере яко...разбира се го подпирам с коляното все пак съм 110 кила гладен....ти как успя да сътвориш таз беля ?
housedoktor - майстор
С акомулаторен винтоверт .... .Един път ми зседна перфоратор без съединител,,само с удар в коляното се оттървах.от тогава перфоратор без съединител не пипам.А и аз съм над 100 кг-бивш щтангист но повярвай ми това не се удържа
chefi_met - помощник
Ха, Ronin, аз пък съм настоящ джудист ,само 80 кила, но и аз не мисля че съм "мека китка" :-D и въпреки това преди 2 месеца имах подобен проблем, но с обикновенна бормашина, мощничка все пак ,но правех дупки в метал с диаметър 14мм ,но преди това ги бях прокарал с 8 и 10 мм ,как си трябва и въпреки това като "захапа" и на няколко пъти я изпусках и мисля, че ми счупи някакви дребни костици в дланта, близо до кутрето , но за съжаление това беше в пустинята на Намибиа ,където най-близкия "доктор" е на 600км :supz: :supz: :supz: и още не знам какво ми има ,но ме наболява. Както и да е , форума не е за болежки ,но това си е инцидент, който за съжаление не мисля че можеше да бъде предотвратен,колкото и да се внимава и държи здраво, защото бормашини със съединител не знам да има, а винтоверти също! :prost:
svetliopi44 - Чирак...
rolls написа:
Ей го пак ...
Мен тоя пич ме кефи тотално и заради машините (тежка артилерия ) а за аватара няма да говоря ... е тва е истината за перфоратор ...5 г. съм сменил само четки ...

Прикачен файл

DSC00087.JPG
DSC00087.JPG (89.21 KиБ) Видяна 7926 пъти
Ronin - специалист
Еееее аз пък съм бивш професионален състезател по кикбокс :lol:
Неколкократен републикански ....шампион бях в полутежка ....баси
От там и ника ми е....друга тема ще трябва да отваряме....
2450 имаме в отбора май нямаше опция за къртене
2440 имаме също и той така.....за големи 24 мм са слабички...инъче за 10-12 са перфектни и аз съм им фен на макита....имам доста макити акумолаторните машинки имаме вече около 10 броя ..желязни са

А ето го дядото в действие с райдера
Изображение
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Какъв перфоратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: