• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
крум - специалист
Галски, идеята ти е хубава, ама нещо не ни приляга. Обсъждали сме я - не искаме нито седалка, нито душ-панел, нито телевизор или радио в банята.

Иначе в петък успяхме след 4 часово избиране и няколко бири да си купим и боя за банята - ярко жълта... Доста смело, като се има впредвид, че дори не мога да си представя колко наситено ще е, като я сложим на цяла стена.
Но това не ни плаши - ако не ни хареса, ще боядисваме втори път.
След дългата събота и неделя се оказа, че не ставам за плочкаджия - в Петък вечерта в 7 започнах да лепя плочките и... в 5 сутринта имах налепен около 1 квадрат. Направо срам и позор. От глад щях да умра, ако бях плочкаджия.

Като крайна сметка след 2 дни работа, половината плочки са сложени.
От друга страна, баща ми дойде пак да удари едно рамо и разби каналите за новата ел. инсталация за кухнята и хола.
Сега пак не може да се влиза в хола... всичко е в прах и мърсотия.

Ето малко снимки...

П.С. Цветът на плочките е наистина омагьосващ. Вечер като свършим работа и си минаваме отвреме навреме да им се наслаждаваме. А за осветеността в банята знам само едно - не искам 100 вата крушка - плочките стават оранжеви като жилетките на работниците в "Чистота" и ВОЛФ

Прикачен файл

IMG_0591.jpg
Който мързелува, ще бъде сготвен... по италианска рецепта (долу в ляво на снимката)
IMG_0591.jpg (129.78 KиБ) Видяна 10882 пъти

Прикачен файл

IMG_0590.jpg
Вампирясах от работа...
IMG_0590.jpg (38.21 KиБ) Видяна 10882 пъти

Прикачен файл

IMG_0598.jpg
Половината плочки са вече на стената.
Досега само една счупена.
IMG_0598.jpg (50.18 KиБ) Видяна 10882 пъти

Прикачен файл

IMG_0599.jpg
Близък план... Тия 3-те плочки долу в ляво ги слагахме 2 часа...
Обаче сега са като продължение на борда на душ коритото.
IMG_0599.jpg (42.01 KиБ) Видяна 10882 пъти

Прикачен файл

IMG_0594.jpg
Резултат от 9-часов нощен труд...
IMG_0594.jpg (53.89 KиБ) Видяна 10882 пъти
Emerald - модератор
Круме, мен ако питаш и така или иначе си се спрял на жълто в останалата част, избери НЕУТРАЛНО жълто за да не погубиш красотата на плочките. Яркият акцент трябва да са те, а останалото- "втора цигулка" като съответстващ на плочките фон.

п.с. Какви са тези 2 извода в плочките? :?
Тани - модератор
Emerald написа:

п.с. Какви са тези 2 извода в плочките? :?
Какво ли може да има в една душкабина :? :? :?

А де и аз това се чудех :-D

Чудех се Круме и от какви съображения не си използвал ъглови лайсни ?
крум - специалист
:-D
... не ме питайте как ще ги отвивам тези "тайни" работи в душкабината, че гледах дупките в плочките да са минимални...

За жълтото - Емералд, ще трябва да почакаш едно полагане на боя - след първия пласт ще се види кое колко и как и най-много да се тръчна до магазина и да взема по-светла боя, а в хола да си имаме една прекрасна, вадеща очите, много наситено жълта стена.

За лайсни - не ми харесват... много пластмасово ми изглеждат. А и всичките, които съм виждал са в едни бозави цветове. Мисля, че с подходящия цвят фугомаса ще е по-просто и добре...
Което ме подсеща, че пак ще има 3-часово избиране на фугомаса. Започвам да свиквам като се стигне до избиране на цвят на каквото и да е, да ни отнема минимум 3 часа...

Ето и малко снимки от паралелните действия на "бойно поле - хол"...

Цветът на стените там е бил доста "авангарден".

Прикачен файл

IMG_0601.jpg
Контакти - във всеки ъгъл по 2 точки.
IMG_0601.jpg (74.33 KиБ) Видяна 10767 пъти

Прикачен файл

IMG_0602.jpg
Всичките кабели - вкопани в стените и положени в тръби.
Материали не се пестят.
IMG_0602.jpg (80.26 KиБ) Видяна 10767 пъти

Прикачен файл

IMG_0603.jpg
Изглед от кухнята.
Свършим ли там с инсталацията, ще сме свършили със 2/3 от цялата инсталация.
IMG_0603.jpg (46.57 KиБ) Видяна 10767 пъти
Emerald - модератор
Тани написа:

Е много какво може да има-затова и питам. :? На тази височина се монтира обикновено само една "врътка". :-D На двойни изводи не им е там мястото. :?

Казвай Круме какво ще слагаш там! :-D

пс. Значи си купил боята? Да не си решил с методи на проба и грешка да действаш? Май е доста играчка и излишни пари...
Тани - модератор
Emerald написа:
Тани написа:

Е много какво може да има-затова и питам. :? На тази височина се монтира обикновено само една "врътка". :-D На двойни изводи не им е там мястото. :?
Абе не знам как е при вас , но тук ползваме и топла вода , та ни се налага да се набутваме двойно :-D :-D :-D
крум - специалист
Ето това:
Изображение
Притеснява те дали няма да е високо ли?
Emerald - модератор
Притеснява те дали няма да е високо ли?
Да, именно. :? Такъв вид кран се слага по-ниско. На тази височина- само единичен.

Колкото и да ти звучи невероятно, Тани, от едната "врътка" се регулира и топлата и студената вода и напора на водата. :-D Ще потърся по-късно снимка да ти покажа.
крум - специалист
Предполагам, че това имаш предвид:
Изображение

За по-високото, аз като един лаик се допитах до архитект...
Той каза: 90-110 см.
Така че ги направих на височината на смесителя на мивката - 105 см.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Банята - как да спечелим още малко място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: