Здравейте колеги самоделци,
След дълго чудене реших все пак да положа тръби за парно, пък другите работи (радиатори, камина) после.
Благодарение на форума спретнах една схема /надявам се да съм изчислявал правилно по иначе изчерпателните методики предоставени тук/, но въпроса ми сега е свързан със схемата.
1. Дали е вярна и дали има пропуски.
2.Тук-там съм сложил питанки та и за тях:
- помпата е до колекторите на 7м. от камината - пречи ли?
- мога ли да предвидя тръби за газов котел по показания начин и има ли някаква особеност, освен че ще стане затворена система при преминаване на газ?
-пълненето може ли да се направи по показания начин/при бойлера/?
-видях някъде че се използва някакъв щуцер за изпразване на системата. Той нещо специално ли е или просто кран?
- и накрая, понеже няма веднага да поставям радиатори/а като събера пари да ги купя
/ та мисля да оставя тръба около 5 см да стърчи от пода с поставена редукция /така ли се казваше/ и на резбата навита тапа. После като взема радиаторите навивам къси тръбички и ги вързвам.
Има ли проблем да го направя така?
Ми това е
помагайте с коментари, че връщане назад няма, купил съм къртач
и половината канали са изкъртени вече. /казвайте да спирам навреме 
След дълго чудене реших все пак да положа тръби за парно, пък другите работи (радиатори, камина) после.
Благодарение на форума спретнах една схема /надявам се да съм изчислявал правилно по иначе изчерпателните методики предоставени тук/, но въпроса ми сега е свързан със схемата.
1. Дали е вярна и дали има пропуски.
2.Тук-там съм сложил питанки та и за тях:
- помпата е до колекторите на 7м. от камината - пречи ли?
- мога ли да предвидя тръби за газов котел по показания начин и има ли някаква особеност, освен че ще стане затворена система при преминаване на газ?
-пълненето може ли да се направи по показания начин/при бойлера/?
-видях някъде че се използва някакъв щуцер за изпразване на системата. Той нещо специално ли е или просто кран?
- и накрая, понеже няма веднага да поставям радиатори/а като събера пари да ги купя

Има ли проблем да го направя така?
Ми това е

Прикачен файл
shema1.jpg (216.4 KиБ) Видяна 4852 пъти