• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Благодаря за навремените мнения и съвети!

взехме горелка , но не се наложи, защото поддаде с един по-хубав ключ- пак гарга, но по-"извит" модел и хваща на повече места реално.
Но както и да е , сега остава да монтираме новия и зора ще е с нагласянето на разтоянието между двата крана.

а инсталацията верно е за смяна, както и електрото и много други, но блока е от 60-та година ( не 30 , ок.50 години :) ) и трябва много пари и време и вече майстори, ама от тея дето разбират. :)

бтв, не уливаше никак, но се наложи да разбием заради тея истории- не знаехме изобщо какво е отдолу.

Ех, да знаех че трябва да "отвивам" в другата посока....

На снимката се вижда, (1) че тази стара чюшма е с резба НА НЕЯ , а шестограма, "гайката" е в стената. Та ние не сме развивали, а напротив и реално изкъртихме гайките от другото тяло.

Едната остана на батерията (2) а другата на тялото в стената, но с пукнатина, която доизкъртихме до снимката в предното мнение.

Реално аз е трябвало да гадая накъде развивам, следкато стандарта е обратен :?

Това е от мен.

Пак благодаря и поздрави!

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (55.19 KиБ) Видяна 4958 пъти
masterval - майстор
Това е от старите съветски душ-вана смесители, а това дето стърчи от фитингите мисля, че е част от арматурата, холендрови гайки, а не ексентрици.
Johny - майстор
masterval написа:
Това е от старите съветски душ-вана смесители, а това дето стърчи от фитингите мисля, че е част от арматурата, холендрови гайки, а не ексентрици.
Много си прав, но при нашите гайката е откъм смесителя, а при руските се слага откъм ексцентрика. И разстоянието е друго, както вече казаха.
Time2Burn - специалист
Това не е работа, сменете си водопровода!
sameks - специалист
Има ексцентричност макар и минимална-3-4мм.Свалял съм десетки.Много гадно за работа.
Time2Burn - специалист
Кое е гадно за работа, да свалиш ексцентриците ли?
sameks - специалист
Проблема е че са стари.Ако и клиента е някоя стара бабка на 100г дето няма пари за хляб ще ти се случат и всички онези нещица като късане на резба,къртене от което бабката ще умре и т. н. Обикновено при този модел допотопни смесители без къртене не минава но това е положението.Да съм учил друг занаят.
Time2Burn - специалист
"Който няма пари не може да взима решения. Решенията взима този който има пари" - Бай Тошо...
sameks - специалист
ВЯРНО Е!АМА ТАКЪВ Е ЖИВОТА!
  • 1
  • 2

Тема "Помощ- отвиване на тръба/ душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: