Много интересна и все по-често дискутирана тема.
gandonov - специалист
Здравейте,

Имам въпрос за изравнителна подова замазка.

Сега къщата е на тухли и керемиди. Живот и здраве след 10-15 март, ако е подходящо времето, започвам с довършителните работи.
Смятам да започна с изравнителна замазка с дебелина от 0 до 6-7см. Ще ми е необходима 5-6куб.м.
Изискването е просто да даде хоризонтално ниво. Предвидено е отгоре да има подово отопление.

Та въпросите ми са:
  • - има ли по-"съвременни" технологии за полагане на подова замазка? Бъркането на няколко кубика замазка е бавна и мръсна работа. Тази идея хич не ми допада.
    - продава ли се "полуготова" замазка в такива количества? Някакви координати? Става дума за София.
    Споменаха ми, че имало такава суха смес. Сипваш вода и наливаш. Но никой не можа да ме насочи към производител, марка, ...
    - всякакви мнения, предложения и препратки за ограмотяване са добре дошли и ще са ми от полза. :)
Благодаря предварително.
emil_v r - майстор
Има готова при складовете на гара Пионер . В чували като лепилото,
мн. е хубава , работил съм с нея.
Щи излезе 4-5 пъти по- скъпа.
Не виждам какъв ти е проблема да поръчаш готова от бетонов възел
ако те мързи да бъркаш .
Или какво трудно има да смешаш пясък и цемент с лопатата ?
И му шибни 1-2 кофи вода. :evil:
Чаро - Акълия
Има земновлажна замазка. На всеки бетонов възел ще ти я приготвят. От 120 до 160лв на кубик, според марката и съотношението на цимента. Обади се на обява за транспорт със самосвал, те ще ти докарат направо.
На ръка, ако е на по-висок етаж, забрави да го налееш за ден. Или събери голяма бригада.
Най- добре е си наеми фирма/бригада. Те я бъркат на място и я качват с турбозолна машина. Вземаха под 8лв на квадрат за работа.
Готова на чували е скъпо.
Аз правих земновлажна, 5м3, на 3-ти етаж, ръчно, и повече по този начин не се захващам!!!

Как така отгоре ще има подово? После пак ли ще правиш замазка? :?
То подовото се прави в замазката.
gandonov - специалист
Благодаря, за идеята за бетоновия възел. Ще им звънна.
cacho написа:
... Как така отгоре ще има подово? После пак ли ще правиш замазка? :?
То подовото се прави в замазката.
Вярно, че тръбите на подовото отопление се покриват със замазка, но предполагам, че основата трябва да е хоризонтална. Мисля, че разлика от 10-ина см. на 110кв.м. не е "хоризонтално".
Затова искам да направя изравнителна замазка с дебелина от 0 до 7см. В най-високата точка няма да има замазка, а в най-ниската ще е към 10-ина см.
Чаро - Акълия
Проблем, но не толкова сериозен. Ще е по-трудно обезвъздушаването на системета.
При мен имаше денивелация от 10до 15 см и нямам проблем с подовото. 2 замазки и изолация ще ти вдигнат много нивото.
solo5 - майстор
моят съвет е да си купиш Baumit Estrich Е225

Изображение

... чиста работа :partyman:
Илиян Илиев™ - майстор
Споменаваш нещо за стени на тухла, та си викам - Няма ли да е по-добре първо да поизмажеш стените и таваните, пък после да мислиш за замазка?

Тема ""Полуготова" подова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: