Iliev Labs написа:Ей hygro, тук май вече не става въпрос за горене на водород.Мда... и CO. Но това не променя общия баланс на енергията.

Iliev Labs написа:Ей hygro, тук май вече не става въпрос за горене на водород.Мда... и CO. Но това не променя общия баланс на енергията.
0.754kW of electric power generatedи kWh по който всъщност плащаме на енергото ?
Iliev Labs написа:Е, нищо не твърдя. При горенето на висши въглеводороди, дали няма нещо по-активно от водорода, което да го измества? Защо наистина, водата не помага в гасенето на някой пожари? Или транспортируемостта на светилния газ деиства само като катализатор?
pipbel написа:И нещо тотално сте се объркали в сметките..... ако ви вярвам на изводите долу ще излезе че трябва да харча 3-4 пъти повече дърва отколкото реално потребявам за да мога да се стопля.Това го обяснявам, не за тези, които ги мързи да четат, а за тези които имат трудности с английския.
hygro написа: Едно е сигурно - не можеш да надхитриш майката Природа. На входа на системата имаш едни вещества, на изхода други. Печелиш единствено разликата в химичната енергия между едните и другите. Както и да се пънеш...С майката природа си живееме в мир. Но като се има впредвид, че пра-дядо ми се е греел на ОДЖАК, нормално е да се боря за по-високо КПД. Ако занаеш сигурен начин на изхода да имам само CO2 и H2O?
Доколкото на изхода имаш CO2 и H2O, резултатът е предрешен. Можеш да се бориш единствено за КПД.
Iliev Labs написа:Ако занаеш сигурен начин на изхода да имам само CO2 и H2O?Нямаш такъв начин. Включи го в общата задача за КПД-то.
Zurlata написа:Higro , брат, виц ся незнам кво става ама съм правил същото нещо с едни авери от електролиза на вода въре с NaOH получихме водород и кислород при 4 ампера ток и направо бълваше газове (напраих грешка да го пална та стана един гръм - буркани стъкла мани - мани)И аз съм го правил навремето. Но въпросът е не да изобретиш отново електролизата - сторили са го преди теб. Идеята е, да има и сметка от този зарар. Тук вече опираме до онова, дето не достига, за да правим от нищо нещо...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: