Не че съм някой татко с болни амбиции за детето си, ама като ми каже жената да напиша малко задачи на щерката, направо се изприщвам да пиша едни и същи числа и да ги комбинирам. Все ми се струва че прекалено често се повтарят и направо се хващам за главата. Знам че в Excel има генератор на случайни числа, но не бях го използвал за разбъркване на цели числа. Реших да го пробвам и взе че се получи.
Ще започна обяснението доста от далече, за тези които не са добре запознати с програмата. Моля тези които я познават да ме извинят.
1.За да получите достъп до генератора на случайни числа, е необходимо да го „Добавите”. Той не се инсталира в основният пакет. За целта отивате на „Инструменти|Добавки|Analysis ToolPaK
Ще започна обяснението доста от далече, за тези които не са добре запознати с програмата. Моля тези които я познават да ме извинят.
1.За да получите достъп до генератора на случайни числа, е необходимо да го „Добавите”. Той не се инсталира в основният пакет. За целта отивате на „Инструменти|Добавки|Analysis ToolPaK
Прикачен файл
Така ще си добавите в менюто инструменти следният ред:
Data analisys.JPG (33.32 KиБ) Видяна 5483 пъти
Прикачен файл
Добавки-избор.JPG (22.79 KиБ) Видяна 5483 пъти
Прикачен файл
Добавки.JPG (38.54 KиБ) Видяна 5483 пъти