• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
karamundi - специалист
дай некво чертежче как го мислиш.да видиме какво ще излезе ,разгледахте ли в сайта за какво иде реч,управлява се с цензура итнт. :? :-D
Matchless - специалист
Няма невъзможни неща.Ако се установи ,че нещо е невъзможно то е защото е опитвано до безкрай по всевъзможни методи...И пак не се знае дали някой с някоя дребна идейка да открие ключа...Е единия Архимед...пльоснал се в ваната с водата и се замислил що като влиза в ваната е догоре водата а като излиза винаги е по-малко...цяла една наука е тръгнала оттам.От опит глава не боли:)Отплеснах се:)
http://www.tattoomashine-ch.hit.bg/mashines-bg.html
Разгледай машинките,ръчна изработка са,може да ти дойде някоя идея..
karamundi - специалист
значи това което ми идва на идея за тия машинки както си мислех сутринта преди дапусна темата е че с по мошна бобина може да стане те са на същия принцип на удар :lol:
Matchless - специалист
Ем тей ши е...и аз още като видях най-първият път снимката и това ми беше най-първата асоциация.На мене ми я прави татоировката един с правена от него машинка... имах чувството ,че ме трещи в гърба с шило за лед и чук.:)Ако се направи нещо подобно с по голяма бобина си мисля ,че ще стане.Докато не се пробва нищо сигурно няма...
karamundi - специалист
имаме човек който прави такива машинки ше се допитаме тия дни до него,обаче ако не става тогава пак на ново :?
Iliev Labs - специалист
Все си мисля, че с бобина няма да стане. Или е слаба, или е тежка.

Смятай го така - ако върхът на инструмента е 1кв.мм.(0,01кв.см) а площа на буталото 1кв.см. При 8 атмосфери (8кг на кв.см.):

1 по 8 = 0,01 по Х
Х = 8 делено 0,01 = 800 килограма

Върхът е много по-малък от 1кв.мм и почваш да блъскаш стоманата с 2 тона!

За бобина не мога да го сметна.

:-D Ей за тия сметки ше ме изтипосът в бисерите на форума! :-D

П.П. Отивам да разглабам хилтито!
karamundi - специалист
това е добре поне ще има нещо нагледно :lol: само да не го повредиш :lol: дай да видиме кво ще излезне.самите накрайници изглеждат така,тук са оголемени

Прикачен файл

carl-points[1].jpg
carl-points[1].jpg (47.93 KиБ) Видяна 3401 пъти
Matchless - специалист
Аз като гледам има вентил за регулиране някакъв машинката...Не е важно само с каква сила може да бие,ами и колко ни е нужна.Там вече незнам,трябва да каже някой по металообработването.Бубината колкото и да е голяма и мощна може да си стой на земята без да пречи.Незнам,пневматичка машинка по трудно ми се вижда да се направи и затова се насочих повече към електрическа.Някой ако има предложения как да се направи да споделя:)
karamundi - специалист
а не може ци да стане със ексцентрик на принципа на локомотивното махало :?:
Matchless - специалист
Ами тя крачната шевна машина мисля ,че е на този принцип...Ако се закачи едно моторче към единия диск... :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "пневматични машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: