• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
За мястото-формално няма значение,където ти е удобно,до 10на м дължина няма значение за агрегата..А за преходите-всеки маг за хладилни части ги има,даже и за ВиК.Драсни на ЛС какво ти трябва,ще помогна.
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Максимума който бих захранил са 3-те подови,бойлер 150л,лира в банята и един радиатор като всяко едно може да бъде изключено.Задължително е подовото. :?
Проблема е, че искаш да захраниш малко.
Една 24-ка при температура над 6 градуса отдава над 7 кВ.
Това означава 20 литра дебит на вода в минута при разлика 5 градуса (35 на вход на топлообменника, 40 изход).

С твоята инсталация това няма как да стане. Ще трябва и вътрешното тяло да помага.
vanko68 - специалист
На тези 6 консуматора защо няма как да стане? Даже мисля,че 7те Квт ще са му малко за 3 подови +бойлер+радиатор+лира.
2v6 - майстор
vanko68 написа:
На тези 6 консуматора защо няма как да стане? Даже мисля,че 7те Квт ще са му малко за 3 подови +бойлер+радиатор+лира.
Бойлера не го включвай в сметката - веднъж като загрее топлина в него няма как да влезе :idea:

При режим 40/35 колко топлина ще се отделя на радиатора и лирата?
vanko68 - специалист
А при 50/35 ? Всичко е доста условно и зависи от много фактори.
LazarGanev - "Велик майстор"
Режим 50/35 няма как да стане при подово
kuuuuuul - майстор
Нещо тука вече се пообърках,я да поставиме въпроса малко по иначе,в момента имам Хитачи 14Н2 който още не съм монтирал.
Възможно ли е да го ползвам въздух-вода и въздух-въздух едновременно изобщо някаква идея за него.
vanko68 - специалист
kuuuuuul-прекъсваш тръбичката за високо налягане след компресора към 4пътника и монтираш пластинчат топлообменник фреон-вода.Трябва само да направиш сметка колко Квт ще вкараш във водата,за да не остане вътр.тяло "на сухо",тоест без мощност.Така и лятото като те охлажда,ще имаш топла вода.
Лазар-защо да не може режим 50/35 при подово.За моженето -може,няма проблем,друг е въпроса,че не трябва.Въпроса ми в горния пост беше риторичен.
kuuuuuul - майстор
Ураааааа,светлината в тунела става все по силна,остава да видиме тази сметка как ще я направиме. Няма ли да е по добре с нещо да могат да се превключват различните режими?:prost:
vanko68 - специалист
Не разбрах за режимите?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "Отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: