От мобилни телефони до цифрови камери
Metalboy - напреднал
2x20w e. Издържа на ток до 5А. Говорителите му са по 4ома. захр. напрежение е от 8V до 18V.
Metalboy - напреднал
вързах го към MP3 плейра, но звукът беше накъсан и не разбираем.
kolaborator - специалист
Metalboy написа:
вързах го към MP3 плейра, но звукът беше накъсан и не разбираем.
Захранването ти нестава,намери си поне 12В,1-1.5ампера.На входа на сигнала можеш да поставиш 100Ком потенциометър! :)Това дето си писал че издържа,всъшност тои черпи до толкова а не че издържа.(това 5А ми се струва много за тази схема!)
Последна промяна от kolaborator на вт мар 17, 2009 10:54 pm, променено общо 1 път.
Metalboy - напреднал
Един трафт около 1-2Аще свърши ли работа?
Последна промяна от Metalboy на вт мар 17, 2009 10:56 pm, променено общо 1 път.
kolaborator - специалист
Metalboy написа:
Един трафт ще свърши ли работа?
Ами тоѝ стерео ли е или моно?Мисля че е достатъчно!
kolaborator - специалист
Просто не му стига ток ,и затова така 'дере',трябва да му слойиш Грец, съшто кондензатор за да получиш 'постоянен ток'сложи му 2А,не е зле да е повече,лошо е ако е малко като в твоя случаи ,така захранването може да изгори(трафа)!
Последна промяна от kolaborator на вт мар 17, 2009 11:00 pm, променено общо 1 път.
Metalboy - напреднал
Може ли да ми предложиш някоя лесна схема която да включва само начина на свързаване на Греца и кодензатора към усилвателя и техните стойности?
kolaborator - специалист
Metalboy написа:
Може ли да ми предложиш някоя лесна схема която да включва само начина на свързаване на Греца и кодензатора към усилвателя и техните стойности?
Вземаш готов грец за около24В примерно,(за пове4е не пречи,стига да не е по-малко от 12В) там са означени така две вълнообразни линии,там свързваш изводите на вторичната намотка на трафа(изход12В), и "+" , " – ",като на а+ свързваш конденза тора,съответно на "–" също към него.Кондензатор ползваѝ примерно 4700мФ за над 24В(тук волтажа е без значение).Съответно вече имаш + и – за схемата ти!

Дано съм бил изчерпателен!

Тема "Какво да направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: