Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kapris - напреднал
solo5 написа:
3-4 пакетчета мая и като шупне ще изкара всичко :lol:
... ТОВА Е МАЙТАП, да не вземеш да го направиш, че ще береш ядове :roll:
Знам го този номер :lol: , не съм толкова луда да го направя.Реших да викна един комшия, преди време ми отпушва канала на кухнята, дано да може и този да оправи.
karamundi - специалист
дано се справите успех
firebrand - специалист
Имах същия проблем и се пълнеше до горе и се изтичаше бавно.
Реших го по следния начин - пълниш кофа с вода и изливаш бързо в тоалетната чиния и така няколко пъти няколко.
При мен се отпуши дано да успееш.
karamundi - специалист
сега като прочетох последния пост се сетих нещо сложи маркуч и дай газ на водата мисля че ще стане
kapris - напреднал
karamundi написа:
сега като прочетох последния пост се сетих нещо сложи маркуч и дай газ на водата мисля че ще стане
Това ми мина като идея през главата, но нямам толкова дълъг маркуч. Поне осем метра ми трябва да стигне от кухнята през кридора до тоалетната. Ами ако избутам "тапата" от късата тръба и тя заседне в голямата, тази която минава от 8-мия до 1-вия етаж, всичко от тоалетните и пералните на 5 етажа над нас, може да бликне в нас.То тази тоалетна рядко се ползва, само при спешни случаи,когато другата е заета, та мога да почакам водопроводчик и да не си правя експерименти. То е ясно,че сама няма да успея да се справя. Благодаря на всички за отзивчивоста!
karamundi - специалист
пробвай по обратен ред откачи тръбата от зад и ръчкай от там или другия вариан на една струна закачи кука и ръчкай докато не закачиш нещо
Deo-x - специалист
kapris написа:
тръбата е Г- образна. Късата част е от тоалетната, дългата е към тръбата за мръсната вода
Според мене е запушена гумена пръстеновидна тръба който е свързан от задната къса част на тоалетната чиния.По-добре извикай водопроводчика да прецени добре ситуацията,да не стане белята :wink: :)
rulom - модератор
В повечето тоалетни чинии ползвани дълги години се е наслоил варовик или в най-ниската крива част или на изхода където е връзката към тръбата и съответно се е стеснил отвора.Има голяма вероятност, ако е играчка да е заседнала в ниската част на кривката, тогава става и с ръка (в ръкавица) да се опита да се достигне или поне да се провери проходимо ли е там.Ако не е от там по евтиния и поправим вариант е да се счупи коляното, или дъгата отзад, (ако е със задно оттичане) и от там да се отстрани запушването.Ако е с долно оттичане е хубаво да се пробва с жила, иначе трошенето е най-лесно.
Успех!
emil_v r - майстор
Не ги слушай , особено Карамунди - ще направиш лайнян дъжд в килера!
Също не бръкай с ръка , днес казаха по новините , че там живеят 1 милион бактерий на кв. см.
Обикновенно всичко засяда в най - ниската част на седалото.

Вземи един електрод 3-4мм , и го огъни като прибор за ядене на охлюви .
Бъркаш с него , опитай да закачиш с него каквото има в най- ниската част , и я издърпваш .
karamundi - специалист
според мен с електрода ще му е трудно по добре струна или нещо такова за да се огъва

Тема "Запушена тръба на тоалетна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: