Master_Kenobi написа:............Къщата е построена 70-те години... Тогава нямаше план на квартала и с милион уговорки едвам от Столична община са разрешили на баща ми да построи не къща, а къщичка - 36 кв. м. ... Условието беше, че до пет години ако се узакони план на квартала и по силата на същия е предвидено друго, а не жилищни сгради - ще я съборят! Минат ли петте години - къщичката автоматично се узаконява. Родителите ми са били съгласни на този вариант, защото до тогава живеехме под наем. От тук е и следствието с канала - като не ти е сигурно дали къщата ще просъществува, безсмислено е да даваш пари за канализация. Септичната яма я прави майстор - мисля, че се казваше сухо строителство. Стените на шахтата са "облицовани" само с редени камъни, без да са циментирани. Това "удоволствие" също е плащано, но колко - не знам. Тогава нямаше такива пречиствателни съоръжения да се продават /доколкото знам/. Колкото до новите сгради - сигурен съм, защото в момента действащ е ЗУТ /Закон за Устройство на Територията/!!! Първото изискване на същия този закон е, че за да се издаде разрешение за строеж - трябва строителя да има подписан договор за заустване на отходните води!!! Какво повече има да коментирам? Играта е ясна като бял ден, лошото е, че аз не съм от "ония играчи"!
Ти сега си бесен, ама на времето като сте строили и узаконявали къщата... Как беше? Знаеш ли? Мога само да се досещам. Защо не се отказахте тогава от строежа, като няма канал?
Кога всъщност я градихте? Защо яма, а не пречиствателно съоръжене? По-ефтино, така ли?
Писах ти вече, как смятам, че ще ти се реши проблемът.
Освен това не съм убеден, че тия кооперации директно се изливат в реката... Сигурен ли си? Да няма нещо, за което не знаеш?...
Ако си много сигурен, знаеш пътя към прокуратурата. Пусни една жалбичка, че в отводнително съоръжение са заустени фекални води и гледай сеир.
Ама да го споделиш и с нас после!
n_a написа:"Смешното" е, че плащайки вода, плащаш и канал...Плащаш, ако си включен, иначе - не. Канал и пречистване са на отделен ред в сметките и си имат отделна цена.
Едно си знаеш, едно си баеш... Изобщо не вникваш в написаното... Както и да е.
А такива изявления:
liusien написа: ...Какво повече има да коментирам? Играта е ясна като бял ден, лошото е, че аз не съм от "ония играчи"!просто могат да ме откажат от образователни беседи.
Но щом всичко ти е ясно, ще се оправиш и сам.
Успех!