Монтаж, топло и звукоизолации.
sasooooooooo - "специалист"
svetliopi44 написа:
...неговото е варогипсова мазилка ...:lol:
Все си мисля, че ribnikolaev, за такава говори :?

А чистия гипс, не се ли напуква от само себе си?
alexb - специалист
Някой може ли да ми препоръча грунд който се слага след като е шпакловано с чист гипс. Шпаклпвката е на две години и майстора си е оставил ръцете и се налага да се мине финиш.

Грундирах го с водоразредимия грунд на деко и ефекта е минимален, попива за страх, ползвам сатен за финиш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отде ти хрумна да грундираш между гипс и сатенгипс?
alexb - специалист
гипсата дърпа всичката влага на сатена за секунда и е невъзможно да се работи, става като драна мазилка.
svetliopi44 - Чирак...
sasooooooooo написа:
svetliopi44 написа:
...неговото е варогипсова мазилка ...:lol:
Все си мисля, че ribnikolaev, за такава говори :?

А чистия гипс, не се ли напуква от само себе си?
За чист гипс си говорим тук(прочети хубаво темата)
Гипса се напуква по няколко причини
1.Калпав майстор
2.Калпав гипс
3.Напластяване (демек слой след слой а не на веднъж)
4.При по голяма дебелина се армира както е при всички строителни материали (я кажи бетон без арматура дали няма да се напука)
svetliopi44 - Чирак...
alexb написа:
Някой може ли да ми препоръча грунд който се слага след като е шпакловано с чист гипс. Шпаклпвката е на две години и майстора си е оставил ръцете и се налага да се мине финиш.

Грундирах го с водоразредимия грунд на деко и ефекта е минимален, попива за страх, ползвам сатен за финиш.

Шляпай с дълбоко проникващ грунд и отгоре колоркит
alexb - специалист
ако може да ми кажеш марка грунд , която да не е цветна?
ribnikolaevi - майстор
Още не съм стигнал да черпя, за съжаление. Днес водих борба с майстора да си свърши работата качествено. Но поне гипса казваше "цък" на петнайстата минута, явно не смееше да прави номера в мое присъствие. Даже днешните остатъци се трошат по-остро от онази прословута кофа. Днес пък не искаше да държи вертикалата. На 1,5 метра два милиметра не му направиха впечатление. Когато станаха 5 вече не издържах, напомних му и други грешки, които допусна и му обясних че това трябва да го свърши. Успях да го убедя и поне горе-долу стана. Явно си трябва "постоянно присъствие" при майстра и мерене и забележки. Иначе си му порезния балък-келепир.
Сега един от проблемите. Като е правил предстенната обшивка на хола, се оказа че частта под френския прозорец силно се клати. Като махнах плочите с гопсокартон разбрах защо е станало така - беше хванал нарядко с директни окачвачи /през метър и нещо/, поради спецификата на инсталациите няма подово УД, а долните директни окачвачи е хванал само с едно копче.

Прикачен файл

DSC00324_02.jpg
DSC00324_02.jpg (86.23 KиБ) Видяна 4821 пъти
ribnikolaevi - майстор
Не бях прегледал снимките от тавана, но днес ги видях и май сам мога да си отговоря защо в средата има шкембе - разликата спрямо дългите стени е над 1 сантиветър. Явно не са му силна страна гипсокартоните на моя майстор. Сега стискам палци като ме няма при него в понеделник да не направи големи мизерии със гипсовата мазилка.

Прикачен файл

DSC00316_02.jpg
DSC00316_02.jpg (55.05 KиБ) Видяна 4817 пъти

Прикачен файл

DSC00317_02.jpg
DSC00317_02.jpg (66.04 KиБ) Видяна 4817 пъти
tassel - специалист
Той твоя майстор май само е чувал за гипскартон.

Тема "цена на "вътрешни" ъгли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: