• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
hkoko - специалист
Какви са тези дето ти правят това?
Щото
бетонът е малко по-различен, после се минава с хеликоптера, после се посипва с нещото...
Демек без Нещото не е шлайфан бетон. И това Нещо струва парите.
Я вземи си провери нещата.
И ДайБоже да греша, ще се извиня.

На, Гугъл всичко казва, само да го бутнеш. Шлайфаният бетон е система от бетонна основа и повърхностен втвърдител. Заглажда със специална техника ...
Не се изказвай неподготвен както сам твърдиш.Доста хора ще объркаш а още повече ще ти се смеят.
Първо като гледам тези дето правят това са работници а не директори - личи си по облеклото.
Второ бетона изобщо не е по-различен.Напълно нормален бетон си е.Само дето в него се слагат фибри/микроармировка/като тези:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1 ,целта им е да спре напукване на настилката при зреенето на бетона.
Трето не се слага нищо като се залее,минава се с вибромастар.
Чак сега се слага нещото /посипка-смесица от камъчета/.Като разход и дават 4-5кг. на квадрат а цената и е :shock: , целта и да подобри здравината и износоустойчивоста на повърхностния слой.
Четвърто не се слага втвърдител защото ще ти се е....мамата.Бетона се обработва в процеса на втвърдяването му.Тук е вече маисторлъка да знаеш в кой момент какво да правиш.А това с което се пръска накрая играе и ролята да задържи влагата в бетона, за да не се напука /добре е поне да се завие с найлон и да се мокри на следващия ден.До 2-3 дни е хубаво да се нарежат и фугите.Нормало е сряза да е поне 1/3 от дебилината на самата насттилка по надолу се спуква само.
Пето бетона дори и да не му се сложи нищо пак си е шлайфан и струва пари и най-малкото перо тук е труда на този който цяла нощ го е блъскала машината и е дишал бензиновите и газове.
.Мои познат ми каза,че след 2,3 дни ще промени цвета и гланц ще има.Дано да е прав.
До някъде е прав но повече се отнася за цвета.Като забележка не са ти оразмерени правилно полетата, около колоните ще ти се напука бетона.Виж скицата по долу и потърси повече информация.
hkoko - специалист
нещо такова трябва да е:

Прикачен файл

987987 [640x480].JPG
полета и ффуги
987987 [640x480].JPG (17.62 KиБ) Видяна 11949 пъти
emil_v r - майстор
Шоко , и ти бъркаш доста нещата ,според мен, но в друга посока .
Моля само някой да смали снимките понеже не може да се чете така...

Не съм съгл . с теб за разпол. на фугитеее, за съставът и действието на на посипката , и за втвърдителя ... ии за вибромастара .

Може и да не съм прав , да не се изроди разг. у спор :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да се смеят. Няма лошо.
Явно има различни като повърхност бетони и все шлайфани. И ако тя, касто клиент лаик (като мен) и изпълнителят, като професионалист оттегчен, не са си говорили достатъчно...
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1
Pooh - майстор
n_a, дай да не бъркаме ситуацията с боя ...
Туй дет го пусна кто линк отива къде мозайките - виж им само машината - много малко общо с хеликоптерите по нашиот край.
А тавата с тея камичета налепените - това ще вдигне цената поне 20 пъти ... кой да го плаща :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Шлайфан бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: