кога се шкури шпакловката?След 1-та ръка или след 2-та ръка :sad:
Pooh - майстор
Шлайфа се след всяка ръка, за да ти е мирна главата, иначе след 1-та (основното запълване на фугите), може и само да се оберат "мустаците" с шпакла, след като е стегнал, но не и изсъхнал фугопълнителя. Това за двете ръце е поредната легенда - под 3 ръце никога не се минава ... освен в бани или други места, където ще има облицовка върху картона :wink: .

оффтопик:
Стефан написа:
Но аз, ако видя майстор с шкурки в дома си, до там. Това го мога и аз :lol: :lol: :lol:
По твоята логика и майстори с измервателни инструменти трябва да гониме ... то с нивелир всеки знае да проверява ниво - друго си е на око ... и да е вярно! :wink:
Matchless - специалист
Ако става дума за ГК да "вметна" и аз тук нещо...:) Когато обшивката е двупластова и/или на преградна стена междъ двата пласта, т.е. на първия пласт се прави "техническа" шпакловка.Тя не се шкури, но се прави това което Поох описа- махат се "мустаци" и наслагвания и др. които биха напирали на втория пласт видимо.:)
Да вметна още нещо...и аз съм от "майсторите" дето без шкурка под ръка не почвам шпакловка.Рядко се получава идеално,без забележки и нито една поправка само на шпакловка.Особенно ако става дума за цялостна шпакловка на крива стена.Това е при мен де.:)
Последна промяна от Matchless на нед юни 07, 2009 9:39 pm, променено общо 2 пъти.
sasooooooooo - "специалист"
Чувал съм за майстори на шпакловката, които позват бързовтвърдяващ унофор и веднага след нанасянето, го пристъргват с маламашката. След това една рядка каша от унифора и готово. Ставало стъкло, без грам прах!
alexb - специалист
аз шкуря винаги последната ръка, 1 и 2 ги цикля, трета карам директно цялостно взимам халоген и там където има неравности или сенки шкуря. Обикновена шпакловка върху вароциментови стени я минавам три ръце: 1 пълня -цикля.2 шпакловам-цикля.3 шпакловам с по рядък материал и заглаждам усилено. Всичките операции се старая да направя в един ден. Задължително ползвам маламашка по дълга от 50 см - по-бързо и по-право.
sasooooooooo - "специалист"
alexb написа:
... взимам халоген и там където има неравности или сенки шкуря...
=D>
Майстора дето шкури в къщи, го запитах няма ли да си светне с лампа по стената, а той ми отговаря: " Не'ам така'а апаратура" !?
bisplus - специалист
Съгласен съм, че не може без шкурка, но не трябва да се мисли, че шпакловка е да се напляска стената и после да се шкури докато стане гладка.
lotosf - специалист
Всичко зависи от качеството на стената .Ако е стена от ГК шпакловам шкуря и съм готов ама ако е някоя стена като теэи в моето жилище панелни стени с дупки по тях дето са стъргали тапетите определено поне 3 ръце шпакловка требват иначе нема да стане и между първата и втората ръка е хубаво да се мине с шкурка и после чак след третата минавам.
leonardo_vd - модератор
Pooh написа:
Шлайфа се след всяка ръка, за да ти е мирна главата, иначе след 1-та (основното запълване на фугите), може и само да се оберат "мустаците" с шпакла, след като е стегнал, но не и изсъхнал фугопълнителя. Това за двете ръце е поредната легенда - под 3 ръце никога не се минава ... освен в бани или други места, където ще има облицовка върху картона :wink: .

оффтопик:
Стефан написа:
Но аз, ако видя майстор с шкурки в дома си, до там. Това го мога и аз :lol: :lol: :lol:
По твоята логика и майстори с измервателни инструменти трябва да гониме ... то с нивелир всеки знае да проверява ниво - друго си е на око ... и да е вярно! :wink:
Искаш ли да ти снимам стена на 2 ръце, А? Що говориш глупости. Много зависи с какъв материял работиш, ако е сатен и 4 ръце няма да ти стигнат. Аз шкуря единствено 2-рата ръка и минавам с грунд и ако има забележки се правят корекции.
The_FAN - специалист
няма такава стена, за която от снимка да кажеш има ли забележка...

а картона на колко ръце го шпакловате :lol:

вчера един ми твърдеше как от една ръка със зацикляне ставало слънце :lol: :lol: :lol:

Тема "шкурене на шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: