• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
no4a - помощник
Здравейте!Моля да ми дадете съвет как да топлоизолираме една стая в къща на село.Значи проблема е,че е много топло точно в стаята,където спят децата и понеже стоим на село около месец всяка година баш в големите жеги,те се "сваряват" вътре.Миналата година купихме климатик,обаче когато го изключим(когато спят) и температурата се връща.ДВе от стените са вътрешни,но другите две се огряват през целия ден-преди обяд-едната,след обяд-другата.Мислихме за саниране отвън,но закъсняхме и може би ще остане за догодина.Та въпроса ми е дали вътрешна изолация само на тези стени,ще свърши работа,да си стои хладно поне 2-3 часа.И каква да е тя-бърза и лесна за слагане?Ще се появи ли мухъл?Благодаря предварително,на всички,които дадат мнението си!
lambov - специалист
вата и затваряш с гипс-картон, направи стените и тавана ина4е външна изолация
no4a - помощник
Да,това е добра идея,ама пак доста време трябва.Няма ли някакви плоскости,които просто да се залепят отвътре и да изолират стената.Това ще е временно,за месец,а догодина ще санираме отвън.Поне аз така си представям,че може да стане,ама не знам дали има такива неща.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ви знам сметките, как сте закъсняли, но да го направите отвън, ще ви отидат 3 дена по 2 часа сутрин по хладно. 2ма човека.
kokopi4a - специалист
не е късно за саниране,просто трябва да не се работи когато напича и е много топло.По принцип тези деиности аз ги правя вечер по хлад,за да може през ноща да си съхне на добра температура и да не се пука,но може и сутрин рано както казва колегата ако няма друг избор.такова саниране съм правил и в средата на август и още не пукнало,но работих по хлад. Ако мислиш да слагасх отвътре и да е временно,може да сложиш стиропор и огоре тапет за да не си играеш с финни шпакловки.но наи добре си сложи отван и го направи както трябва,защото нали знаеш че временното остава за постоянно.
Dansaver - специалист
Не виждам какво сте закъснели с външната изолация?
Работата не е много а жегата е повече проблем на шпакловката не толкова на лепенето.
Безсмислено е да се прави вътрешна изолация на къща когато може да се направи външна такава без скеле и други апартаментни усложнения.

Така, че хващай някои приятел, свали си инструкцията за поставяне на изолация от сайта на Баумит, а и от Направи си сам има достатъчно инфо и действай.
karamundi - специалист
правете си външна смело вътрешната не е за предпочитане освен ако не е вата щото ще задържа влага и става по лошо
rockwall - майстор
ако имате място пуснете два навеса от стените, за да са на сянка през деня и така можете да се спасите.

можете да ги покриете с камъш, който продават на готови рогозки по пътищата ако ги направите по-здрави, а също може и

навесите да са съвсем временни и да представляват само колове, от които да опънете към къщата въжета и между тях мрежа като тези с които покриват танковете и военната техника - така ще имате съвсем евтин и подвижен навес - само за сянка.

набързо спретнах нещо - за да е по-ясно

и последна идея - близки дървета, огради и подобни могат да заместят тези колони и към тях да хванете въжетата, които да носят мрежата - мисля че ви трябва стените да са на сянка - иначе и изолацията няма да ги направи по-студени.

Прикачен файл

shadow.jpg
shadow.jpg (64.33 KиБ) Видяна 4851 пъти
rockwall - майстор
а може и направо само с мрежата, хваната към стената и две парчета арматура забити в земята наоколо - като за опъване на палатка

аз бих пробвал тези първобитни начини преди да се замисля за изолация - особено ако става дума за 1 месец

Прикачен файл

shadow1.jpg
shadow1.jpg (39.5 KиБ) Видяна 4846 пъти
Matchless - специалист
Извинявам се, но мисля, че малко се превзема.Като е топло лятото да не би да спират работа всички обекти?Правиш си една сламена шапка като на китайските партизани и с още един помагач за няколко часа е залепена с по няколко почивки на хладно.Или пък 2-3 часа сутринта и още толкова привечер.На другия ден вечерта шпакловате ,на по другия грунд и боя и готово....Ако боята е бяла е по-добре.Идеята на колегата за навес или поне козирка над прозореца никак не е лоша.Успех.:)

rockwall Наздраве колега:)
Последна промяна от Matchless на чет юни 18, 2009 12:35 am, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "дайте ни съвет за топлоизолация на външна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: