Много е трудно да ти кажа градуси. Зависи от материала, който ще пробиваш. Много често производителите правят нещата в някви общи рамки понеже е за масово ползване, но ти ще се съгласиш че бор и дъб се пробиват по различен начин въпреки, че и за двете ще си купиш една и съща бургия. Пробиването на различни метали също е проблем като стане дума за ъгъла. Ако пробиваш стомана трябва да отнемаш много малко струшка микрони ако бургията е направена за обикновен метал ще ти хваща повече от необходимото и няма да имаш добри резултати.
Стефан написа:А защо мислиш че не съм опитвалneillmakoli написа:A защо да не се точат свредлата за бетон?Ако опиташ, ще видиш, че не е никак лесно.
![]()
![]()

Винаги когато ми се е налагало съм си заточвал бургиите, но на ОПРЕДЕЛЕН камък, или ДИАМАНТ

А ако ви кажа че с заточена по-определен начин видирана бургия може да се пробива успешно стомана ще повярвате ли?
Сандерс е прав че новите бургии повечето не са заточени добре, видно е че понякога двете страни са заточени неравномерно, дори задната страна е почти на 0 с предната.
Машинката която е показал си има скала за градусите, а какви трябва да бъдат те ,които иска да попрочете учебниците по Механика и металообработване