Ел. инструментите. Консумативи.
sanders - специалист
Много е трудно да ти кажа градуси. Зависи от материала, който ще пробиваш. Много често производителите правят нещата в някви общи рамки понеже е за масово ползване, но ти ще се съгласиш че бор и дъб се пробиват по различен начин въпреки, че и за двете ще си купиш една и съща бургия. Пробиването на различни метали също е проблем като стане дума за ъгъла. Ако пробиваш стомана трябва да отнемаш много малко струшка микрони ако бургията е направена за обикновен метал ще ти хваща повече от необходимото и няма да имаш добри резултати.
neillmakoli - специалист
Стефан написа:
neillmakoli написа:
A защо да не се точат свредлата за бетон?
:lol: :lol: :lol:
Ако опиташ, ще видиш, че не е никак лесно. :?
А защо мислиш че не съм опитвал :lol: ?
Винаги когато ми се е налагало съм си заточвал бургиите, но на ОПРЕДЕЛЕН камък, или ДИАМАНТ :!: :!: :!:
А ако ви кажа че с заточена по-определен начин видирана бургия може да се пробива успешно стомана ще повярвате ли?

Сандерс е прав че новите бургии повечето не са заточени добре, видно е че понякога двете страни са заточени неравномерно, дори задната страна е почти на 0 с предната.
Машинката която е показал си има скала за градусите, а какви трябва да бъдат те ,които иска да попрочете учебниците по Механика и металообработване :!:
sasooooooooo - "специалист"
120 градуса трябва да е ъгъла. Така ни учиха 5 години в техникума.
Стефан - майстор
sasooooooooo написа:
Така ни учиха 5 години в техникума.
Да, де. Ама в случая става дума за задния ъгъл :lol:
vanko68 - специалист
120° е ъгъла,когато с режещ ! ръб се отнема метална стружка.Това посмъртно няма как да стане със свредло за бетон с твърдосплавна пластинка отпред.Тя не реже,а кърти.
neillmakoli - специалист
vanko68 написа:
120° е ъгъла,когато с режещ ! ръб се отнема метална стружка.Това посмъртно няма как да стане със свредло за бетон с твърдосплавна пластинка отпред.Тя не реже,а кърти.

Това за мен ли се отнася?
vanko68 - специалист
Да,ако ти продължаваш да твърдиш,че в учебниците пише как се реже стомана със свредло за бетон.
Ronin - специалист
vanko68 написа:
Да,ако ти продължаваш да твърдиш,че в учебниците пише как се реже стомана със свредло за бетон.
Случвало ми се е да пробивам винкел с перфоратор с SDS+ ама това не е отвор а плесканица ........ :) А точенето на свредла за метал е изкуство......за добри резултати...два шмиргела с ниски и високи обороти и този с ниските да е ситен......всички сме се учили в техникума ама тогава кой да знае че това е занаят...!
Последна промяна от Ronin на съб юни 20, 2009 11:29 pm, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
А защо всичко свеждаш до бетон?
Колегата Сандерс изброи няколко материала, а и въпросът ми бе отправен към него.
че в учебниците пише как се реже стомана със свредло за бетон
Къде казваш си прочел това? :?
vanko68 - специалист
neillmakoli в поста си от 1,21 РМ

Тема "Защо Хилти се дънят с свредлата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: