filmatoplo написа:Повредени системи колко щеш -днес ходих при една Екотермалска 12 годишна .Черни бойлери и черни панели .Повишило се налягането и баланса 2,5 бара избил , сложили 4 бара и той тече . Спрях пълначката и пускам течност от кранчето за источване -налягането не пада . Оказа се серпентините са пробити и надува налягане от водата в бойлера към серпентината - септември смяна .Пак много са изкарали тези бойлери.Все пак работят на ускорен режим,нормално е! А за водата,ако е варовита,ще Ти дам един акъл.Аз ползвам за котлите един омекотител(италянски),слага се след водомера и омекотява водата.Водата е изследвана и може да се пие!Пил Съм много пъти и още Съм тука!Водата ни е много агресивна -всичко черно и поцинковано заминава бързо.
hhristov написа:Препоръчайте ми панел, тоя моя нещо не е наред ламарината вътре немога да си задържа ръката на нея, а медните тръби студени дори и след като сложих стъкло вместо поликарбоната. Едва към 1 часа се затоплиха около 50 градуса, и към 18 часа пак истинаха.Сега овън пече яко а температурата е 46 градуса
На бойлера се почувства съвсем малко ето снимка:
http://img229.imageshack.us/img229/32/dsc03953x.jpg
Утре ще го тествам за последно и го пускам директно от покрива на къщата.
2. 15 кв. м Select Classic Select Classic на СънСистем добре ли е. Струва около 600 лева и го дават за 100 - 120 литра.
Да не е нещо подпушен самия панел и да нямаш хубава циркулация? При работещ панел,като спреш принудително помпата и има слънце може да вдигне и над 100градуса.Аз Съм вийдал 109градуса!При силно слънце и нормално работещ панел(селективен) вдига горе над 80-85гр а долу прави 70-72 в бойлера!Това поне го пробвах и видях!Пробвай го,ако можеш да го отделиш от системата,затапи го от едната страна .От другата един миньон(първо затворен,после отворен) и го надуй и виж какво става.После отвори кранчето и виж какво излиза.Ако е батак,опитай да го промиеш.Виж как се движи водата през него..Ако е безнадежно-от покрива!
А що се отнася до Select Clasic-"Sunsystem"-Перфектен е .Работи много добре!Днес след обяд срещнах клиентката дето И сложих скоро два такива панела(2x2.15m2).Попитах я как е-"Аааааа,къпем Се!Не мога да Се оплача!"
За 120л,2.15м2 ще върши идеална работа.Слагаш го на 30-40град. наклон.Другото го знаеш от преди.Писал Съм го вече.Действай и пиши какво става при Тебе.