Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
vanko68 написа:
Абе,пич,като не си в час,по-добре да не изказваш мнения,защото ставаш смешен.Дайкина не бил това,което е бил ?????? Ти върху колко Дайкина имаш наблюдения,щот виждам коментари само за Мидея от твоя страна до момента.Една промивка не знаеш каксе прави,но да плюеш по марка като Дайкин можеш.Не се изказвай повече неподготвен и не заблуждавай четящите тук в този форум.
И какво от това,че ставам смешен?Ти нали не ставаш?Ако Си чел правилно,монтирал Съм климатици- в което няма нищо лошо когато е правено праволно.Вярно е за "Мидеа"-та,наи-много от тях.Говоря за масов климатик.Но има и "Тошиба", и "Дженерал" и "Фуджицу",има и други.И "VRV" Съм правил с "Тошиба".Какво Се дървиш,че не знам как се прави "една промивка" на климатик!То елементарна работа,нали?Колко монтажници от многото фирми могат и се наемат да правят?Малко.Повечето сменят компресора и казват"Готово".Поне не Ме е срам да питам.Ти да не Се роди научен на всичко?Или и Ти не търпиш мнение различно от Твоето?Колко "Дайкин"-а?Ами не Съм само Аз има колеги с които говорим и споделяме.Какво толкоз?Добре е ,че не го произвеждаш,че тогава нямя да имаме право на глас.Всеки има право на мнение!За това е форума!Всеки да каже и напише каквото мисли и знае или не знае.Пак Ти казвам-не Ме е срам да питам за това което не зная!Поне искам да Се науча на още нещо.Ако Те обиждат тези въпроси,просто не отговаряй.Все някой друг ше отговори.И не забравчй,че човек Се учи цял живот!
:?:
vanko68 - специалист
От това да монтираш климатици до това,да квалифицираш Дайкин като боклук и че мидеята била по-добра , има тооолкова много да учиш,че и цял живот да монтираш,нищо няма да стане. Не става само с монтажи.Монтажници бол,майстори малко.А за спецове да не говорим
.Не ми е обидно да ти отговарям,обидно е да даваш определения, без да си наясно.Ми говорили сте си с колегите. И смяташ това за достатъчно да си в час ??? Когато през ръцете ти са минали стотици Дайкини и имаш поглед върху още няколко хиляди,тогава може и да се опиташ да даваш мнение по този въпрос.
zmeios - специалист
Възможно ли е да намалим малко флейма и да получим факти?

Аз лично също бих искал да науча, как става тая работа, Дайкин конвенционален 9-ка или 12-ка да струват 800 лв. Също, кои от безспорните 'дайкиновски' качества са запазени, а кои - спестени (щото безплатен обяд знаем, няма)

С факти, ако може. Уважавам много колегата ванко (не се познаваме, но съдя по постовете ви), ама флеймовете никого не информират.
vanko68 - специалист
9ката е 800-850 лв,а 12ката е 1050-1100.И защо да не са на тези цени,като се сглобяват тук ,в Европата,в Чехия,Абсолютно всичко,от компресора до пластмасата ,е направено тук наблизо.Така се заобикалят високите мита и налози за стоки,внесени от Япония,и транспортните разходи от оня край на света.Освен това конвенционалки в Япония на практика не се продават от доста години,ние сме така да се каже "второ качество" за японците,щом още имаме интерес към конвенционалките. При тази ситуация мисля,че цената си е нормална.Качеството на възлите и сглобката са перфектни,заводите на Дайкин тук в Европа са последна мода.Това е единствената фирма за климатици със 100% качествен контрол на ВСИЧКО .Това може да означава само едно - качество и надеждност.
Дори изнасяме компресори за Япония,толкова са качествени и евтини.
Това е единствената марка,за която спокойно давам 6 г гаранция вместо заводските 3 г. Защо ли ?
pac_ - специалист
vanko68 написа:
От това да монтираш климатици до това,да квалифицираш Дайкин като боклук и че мидеята била по-добра , има тооолкова много да учиш,че и цял живот да монтираш,нищо няма да стане. Не става само с монтажи.Монтажници бол,майстори малко.А за спецове да не говорим
.Не ми е обидно да ти отговарям,обидно е да даваш определения, без да си наясно.Ми говорили сте си с колегите. И смяташ това за достатъчно да си в час ??? Когато през ръцете ти са минали стотици Дайкини и имаш поглед върху още няколко хиляди,тогава може и да се опиташ да даваш мнение по този въпрос.

Първо не съм казал за "Дайкин",че е боклук а ,че не е стария "Дайкин".Ако трябва цял живот ще Се уча,защото не Съм роден научен,като някои други! "Човек цял живот Се учи и умира ненаучен"!После никъде не Съм казал,че "Мидеа" е по-добра от "Дайкин".Човека търсеше климатик на сносна цена,затова предложих това което знам,че върши работа за по-малко пари"народен клас"!И над което имам наблюдения.Не е срамно да монтираш"Мидеа"!Какво Се натискаш с "Дайкин"?Или "Едно баба знае,едно Си бае.
" Когато през ръцете ти са минали стотици Дайкини и имаш поглед върху още няколко хиляди,тогава може и да се опиташ да даваш мнение по този въпрос"- според мойта скромна математика излиза,че всички "Дайкин" в България са монтирани само от Тебе!?Как успя да Се справиш с такъв обем работа?"няколко хиляди"!!!!!????А мнения ще Си давам,ако искаш не Ги чети,защото няма да са за "Дайкин"! Може да Си спец,може да Си голям майстор и разбирач,но не Си Господ за да налагаш само едно мнение!И да знаеш-тука в провинцията(както обичате да казвате) и богати клиенти Си купуват "Мидеа"-не е реклама а истина.Купуват и други марки.Кое е по-изгодно ?Да се скапе един климатик от друга марка или да се скапе "Дайкин" инвертор?Само не казвай,че не се развалят.Знаеш,колко струва компресор за инвертор или електрононен блок!?Така,че като иска човек по-евтин климатик(ограничен с парите),не предлагай скъпото.всеки не може да даде 1300-2000лв за марков климатик,както всеки не кара "Мерцедес".Няма за какво да спорим.
:prost:
vanko68 - специалист
Като казах няколко хиляди имам впредвид,че с едни от вносителите сме доста близки,а мой градски и бивш колега им е сервизния техник.Така получавам инфо за хиляди климатици Дайкин. И наистина не се чупят,аз още нямам ремонт на Дайкин.
А иначе за 9 г собственоръчно съм монтирал около 3-4 хиляди,а с екипите на фирмата ми от две г са още около 1000.Не всички са Дайкин,но от година и нещо са главно те.
filmatoplo - майстор
За Уруру Сарара -какво ще кажеш .
zmeios - специалист
filmatoplo написа:
За Уруру Сарара
За тази цена може да си вземеш две блондинки на смени, да подухват - когато е нужно топло, когато е нужно студено.

Сега сериозно: не съм сигурен дали е редно да се сравняват продукти от клас "супер премиум" (като Уруру-то), със цена достъпна само за хора с излишни пари, с други продукти, които се целят в по-масовия пазар и правят разумни (и надяваме се премерени) компромиси за да постигнат добра цена.
pac_ - специалист
vanko68 написа:
Като казах няколко хиляди имам впредвид,че с едни от вносителите сме доста близки,а мой градски и бивш колега им е сервизния техник.Така получавам инфо за хиляди климатици Дайкин. И наистина не се чупят,аз още нямам ремонт на Дайкин.
А иначе за 9 г собственоръчно съм монтирал около 3-4 хиляди,а с екипите на фирмата ми от две г са още около 1000.Не всички са Дайкин,но от година и нещо са главно те.
Браво!За 9 години 5000броя!Това прави 555климатика на година!Пожелавам на Всеки да има такъв оборот и толкова работа през годината!Честото! :klatsch: :party:
kireto1 - специалист
Благодаря много за компетентните мнения ,но наистина бюджета ми е малък затова си взех панасоника 9
а зимата когато паднат температурите под -5 и ако неми тракат много зъбите от студ ще коментирам дали
топлят или не.

Но ако имах бюджет 1000 лв. бих се спрял на Дайкин

Тема "Кой от двата да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: