• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Вашето лично помещение
shadowman - майстор
tassel написа:
shadowman какво значи "удебелени страници" - 25мм ПДЧ или ...?
И двете ли са удебелени, т.е. на вътрешната кутия, където ляга рамката и външните страници? Каква е височината на едната и на другата, само с винтове ли се хващат една за друга, кантират ли се отдолу, където стъпват на пода, на едно ниво ли идват на пода? :)
Одебелено с 2х18=36мм, моето легло, а и още две които направих в скоро време са одебелени отвсякъде, и кутията и облицовката (ако мога така да се изразя). За височината се ръководя от най-горна точка на матрака а тя ми е 450 мм, от там нататък изваждаш дебелина на матрака, подматрачната скара и остава размера за самата кутия. Облицовката е с 100мм по ниско от матрака, демек на 350мм. Така го правим като седнеш на леглото облицовката да не ти изръби краката. Кантирането зависи ит теб, но по добре е да се кантира навсякъде без местата където ще се събират детайлите.
shadowman - майстор
sasooooooooo написа:
На снимката, която съм пратил с механизма, над релсата виждам два пласта ПДЧ, така ли да го изпълня и аз? Не се виждат винтове в него :?
Това са детайли събрани на буквата Г и служи за да скрие горната шина и може би са хванати едно с друго посредством дибли или някакви скрити сглобки. И друго , такива механизми не са ми много по вклуса, говоря за долната част, така като гледам трябва да направиш канал по ширината на вратата а на дъното се поставя едиг Г профил по който се хлъзга вратата. При механизмите с горно водене трябва да се знае, че ако ти пропадне дъното или се изкриви ще ти се изкривяват и вратите и няма регулиране.
shadowman - майстор
PPP написа:
Не знам, не съм специалист, но определено тези ъгли ме дразнят и ми се иска да нямам такива... А искам леглото да бъде с повдигащ механизъм.
Сигурно има решение на това което искаш, но ще трябва да го обясниш подробно.
Fortune - специалист
PPP написа:
Не знам, не съм специалист, но определено тези ъгли ме дразнят и ми се иска да нямам такива... А искам леглото да бъде с повдигащ механизъм.
Вземаш си тогава еднолицев матрак и механизъм за повдигане, сковаваш един правоъгълник от 4 дъски, с размер, малко по-малък от размера на матрака, така че той да ляга върху тях и готово. Ако е голям размер може да сложиш напречно една дъска, или две както е на фотото. За дъно, да не ти се цапат нещата, лист фазер или тънък МДФ.
Ето:

Прикачен файл

f0d8a97d34fbfa123b097c8f1b9307db.jpg
f0d8a97d34fbfa123b097c8f1b9307db.jpg (65.72 KиБ) Видяна 33480 пъти

Прикачен файл

03bd210c0741258ada8f095e99d1381d.jpg
03bd210c0741258ada8f095e99d1381d.jpg (58.92 KиБ) Видяна 33480 пъти
sasooooooooo - "специалист"
trevora написа:
sasooooooooo написа:
Блум нямат представител в Бургас. На сайта им пише, че предстои,но нямам време да чакам.
Имат магазин в Бургас,но звънни на Софииския телефон да ти дадат точен адрес.Ако не се лъжа някъде около Краснодар бяха.На Гладстон мисля,но не съм сигурна.Звънни и питай.Иначе и Хефеле и Грас също са добри.
Хевеле ми харесаха като механизми, а и от магазина бяха много любезни. Щом казвате, че са добри - те ще са.
Хефеле са на уличката под Тобо, да не би тях да имаш в предвид?

Радвам се, че се събирате хора, които искате да помагате.

Шадуу, днес видях в един магазин, повдигането чрез рамката и може би така ще го направим. Казваш леглото на 45см, моето мислех на 55 да дойде, много ли е?
shadowman - майстор
Въпроса е какво искаш ти, при по висико легло кутията за багаж ще събира повече.
trevora - специалист
Стандарта е 45 см.Моят съвет,седни на стол който ти е удобен,ъгълът на краката трябва да е прав и измери височината от пода до сгъвката на долната страна на коляното.Това по принцип е най-удачната височина за теб,нооо не и примерно за жена ти,която най по-ни-вероятно епо-ниска от теб :)
Около Краснодар са повечето магазини и на Хефеле и на Грас и на Блум.
sasooooooooo - "специалист"
:2thumbs:
Днес поръчахме подматрачната рамка - Стандартна 160/200, без екстри, с амортисьор + доставка 200лв.
Засега мисля да изчакам да дойде, че да взема окончателни размери, но ако ни пуснат по-рано в отпуска ще форсирам нещата.
Междувременно ще купя и механизмите, които ще идат към 400 лв. :sad:
PPP - специалист
Fortune написа:
PPP написа:
Вземаш си тогава еднолицев матрак и механизъм за повдигане, сковаваш един правоъгълник от 4 дъски, с размер, малко по-малък от размера на матрака, така че той да ляга върху тях и готово. Ако е голям размер може да сложиш напречно една дъска, или две както е на фотото. За дъно, да не ти се цапат нещата, лист фазер или тънък МДФ.
Да, точно такова нещо искам, много благодаря! :)
tassel - специалист
shadowman размерите на фазера, като на вътрешната кутия ли са? С какво се кове? Ако е с пирончета или винтчета, няма ли да драскат главите ламината? При сглобяването на страниците, ползват ли се някакви ъглови планки или само с дибли и винтове? :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: