tassel написа:shadowman какво значи "удебелени страници" - 25мм ПДЧ или ...?Одебелено с 2х18=36мм, моето легло, а и още две които направих в скоро време са одебелени отвсякъде, и кутията и облицовката (ако мога така да се изразя). За височината се ръководя от най-горна точка на матрака а тя ми е 450 мм, от там нататък изваждаш дебелина на матрака, подматрачната скара и остава размера за самата кутия. Облицовката е с 100мм по ниско от матрака, демек на 350мм. Така го правим като седнеш на леглото облицовката да не ти изръби краката. Кантирането зависи ит теб, но по добре е да се кантира навсякъде без местата където ще се събират детайлите.
И двете ли са удебелени, т.е. на вътрешната кутия, където ляга рамката и външните страници? Каква е височината на едната и на другата, само с винтове ли се хващат една за друга, кантират ли се отдолу, където стъпват на пода, на едно ниво ли идват на пода?
sasooooooooo написа:На снимката, която съм пратил с механизма, над релсата виждам два пласта ПДЧ, така ли да го изпълня и аз? Не се виждат винтове в негоТова са детайли събрани на буквата Г и служи за да скрие горната шина и може би са хванати едно с друго посредством дибли или някакви скрити сглобки. И друго , такива механизми не са ми много по вклуса, говоря за долната част, така като гледам трябва да направиш канал по ширината на вратата а на дъното се поставя едиг Г профил по който се хлъзга вратата. При механизмите с горно водене трябва да се знае, че ако ти пропадне дъното или се изкриви ще ти се изкривяват и вратите и няма регулиране.