Ето го отговора -защо температурата е толкова висока вход-изход , понеже ДВА панела топлят .
И аз се чудя
от къде такава мощност .

2v6 написа:За да не кажеш,че Се заяждам,само отговарям.pac_ написа:С какви тръби е изпълнена инсталацията? Колкото по-долу е датчика за слънцето(на бойлера),толкова по-добре за бойлера,ще имаме повече топла вода.За да не кажеш че пак критикувам само ще питам:
Това за датчик към какъв модел термостат се отнася
denuchi написа:я тук станало интерсно. да изкажа и аз едно мнение. стига някой данеми се нахвърли отгоре сега. според мен ако малко се повиши наляганетов на системата да не е 1 бар на тези 12 метра както прочетох тук и се изкара добре въздуха би трябвало да си работи. при това слънце навън ако несе изкарат поне 70 гр. срамота. а що се отнася на невъзвратните клапи и аз имах проблем с една месингова с пружинка вътре, дефектна ли беше незнам,но си пропускаше по малко и топлата вода си изчезваше. но от както поставих електрическа като тази на снимката предоставена от "2v6" проблемите се решиха.
pac_ написа:...Няма страшно - не си ме засегнал
ОК'Ако с нещо Си засегнат-извинявай!Никой не Те нарича "черна овца"!
...
pac_ написа: За да не кажеш,че Се заяждам,само отговарям.До момента да съм се оплаквал от заяжданиците ти
...
pac_ написа:...С това съм съгласен, но малко противоречи на предишното ти мнение:
За ДТ-3 .При боилер с две серпентини " слънцето" е отдолу,датчика по средата на серпентината.При бойлер с една серп. ,датчика е в средата,а при бойлер със серпентина и мантел е отгоре в средата!
...
pac_ написа:...Повечето бойлери нямат сонда за датчик по-средата на която и да е серпентина. Какво правим тогава
Колкото по-долу е датчика за слънцето(на бойлера),толкова по-добре за бойлера,ще имаме повече топла вода.
kuuuuuul написа:Бойлера е хоризонтален така че разлика м/у вход и изход почти няма,термометрите са на около 1м от бойлера,дали е малка или голяма разликата вход изход немога да кажа защото не съм виждал друг боилер с така поставени термометри...Температурната разлика вход-изход според мен ти е добра, но зависи от много неща
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: