• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ето го отговора -защо температурата е толкова висока вход-изход , понеже ДВА панела топлят . :) И аз се чудя :? от къде такава мощност .
kuuuuuul - майстор
За събота и неделя го дават големи жеги и ще направя няколко експеримента ту с единия ту с другия бойлер да видиме до колко могат да се нагреят.
pac_ - специалист
2v6 написа:
pac_ написа:
С какви тръби е изпълнена инсталацията? Колкото по-долу е датчика за слънцето(на бойлера),толкова по-добре за бойлера,ще имаме повече топла вода.
За да не кажеш че пак критикувам само ще питам:
Това за датчик към какъв модел термостат се отнася :?:
За да не кажеш,че Се заяждам,само отговарям.

За ДТ-3 .При боилер с две серпентини " слънцето" е отдолу,датчика по средата на серпентината.При бойлер с една серп. ,датчика е в средата,а при бойлер със серпентина и мантел е отгоре в средата! А междо другото,някой ползвал ли е Д1ДТ-може би е на Ботевград производство.Нищо не пише на кутийката? :?
pac_ - специалист
denuchi написа:
я тук станало интерсно. да изкажа и аз едно мнение. стига някой данеми се нахвърли отгоре сега. според мен ако малко се повиши наляганетов на системата да не е 1 бар на тези 12 метра както прочетох тук и се изкара добре въздуха би трябвало да си работи. при това слънце навън ако несе изкарат поне 70 гр. срамота. а що се отнася на невъзвратните клапи и аз имах проблем с една месингова с пружинка вътре, дефектна ли беше незнам,но си пропускаше по малко и топлата вода си изчезваше. но от както поставих електрическа като тази на снимката предоставена от "2v6" проблемите се решиха.

не мога да кача снимката. :?
Последна промяна от pac_ на ср юли 22, 2009 5:42 pm, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
Аз съм монтирал диференциални термостати главно -Поморийски 95 % и Делтасол 5% като цяло . Таз година резултата е 99 на 1 :lol: ЮПСи -Поморийски 50% и Мултиплекс 50% като цяло -таз година 50 на 50 .
denuchi - специалист
ето нещо любопитно. вчера се обади един клиент че панелите му не работели нямал топла вода. викам си дали проблема не е подобен. но когато отидох да погледна за какво става направо изпаднах в шок. слънчевите панели ги нямаше на покрива. бяха откраднати. 2 бр. немски селективни. някой имал ли е такъв слъчай егати и държавата и гати и чудото.
filmatoplo - майстор
Крадците сигурно са имали познания от сл системи . :shock:
kuuuuuul - майстор
Явно са действали по поръчка,ама и тва за държавата си е вярно нямам думи.
2v6 - майстор
pac_ написа:
...
ОК'Ако с нещо Си засегнат-извинявай!Никой не Те нарича "черна овца"!
...
Няма страшно - не си ме засегнал:cool:
pac_ написа:
За да не кажеш,че Се заяждам,само отговарям.
...
До момента да съм се оплаквал от заяжданиците ти :?:
Разбира се е по-приятно когато не се заяжаш :idea:
pac_ написа:
...
За ДТ-3 .При боилер с две серпентини " слънцето" е отдолу,датчика по средата на серпентината.При бойлер с една серп. ,датчика е в средата,а при бойлер със серпентина и мантел е отгоре в средата!
...
С това съм съгласен, но малко противоречи на предишното ти мнение:
pac_ написа:
...
Колкото по-долу е датчика за слънцето(на бойлера),толкова по-добре за бойлера,ще имаме повече топла вода.
Повечето бойлери нямат сонда за датчик по-средата на която и да е серпентина. Какво правим тогава :?:
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Бойлера е хоризонтален така че разлика м/у вход и изход почти няма,термометрите са на около 1м от бойлера,дали е малка или голяма разликата вход изход немога да кажа защото не съм виждал друг боилер с така поставени термометри...
Температурната разлика вход-изход според мен ти е добра, но зависи от много неща :idea: На каква мощност ти е помпата? Имаш ли представа каква е била температурата на водата около серпентината по време на снимката (67-63 вход-изход)?
Серпентината хоризонтална ли ти е?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Завърших най накрая слънчевата инсталация, но няма ефект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: