Абсолютно нормално е за няколко месеца да се вдигне такава сграда. Те правят цели хотели за една зима.
Аз искам да попитам, не са ли прекалено дълбоко основите? 

zdravko_dimitrov1986 написа:Зависи от много неща за основите - като едно от тях е вида на почвата и какво натоварване може да понесе.Това изобщо не е вярно според ЗУТ за страната е 0.8м,ако не вярваш провери![/quote]
По принцип минтимума за жилищни сгради е около 1.30м, някои конструктори слизат и доста по надолу и преоразмеряват и се застраховат многократно.
единак написа:Абе, аз нещо не съм в ред ли, не знам. Какви са тия основи по 1.30 за къща на един етаж?!за всяка построика си е индивидуално......но по принцип за по малките сгради е достатъчно да се копае до здраво,а дали са 20см или метър зависи от терена
Досега си гледах моя проект и никъде нямам основи по-дълбоки от 50см!!! Стъпките под колоните пак са на 50см!!! Вярно, че ще имам мазе, но поради силния наклон само част от стените му са вкопани. И всички хора, които гледаха проекта ми казаха, че конструкторката малко се е презапасила...Геологията, че е от значение, от значение е, ама...айде де.
Не оспорвам, просто много се чудя.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: