Здравейте. Имам проблем, който се надявам да разреша с помощта на ценните ви съвети. Живея в панелен апартамент в ужасно състояние. В хола (около 18 квадратни метра) има един кошмарен мокет, който е поне на 10 години. А под мокета - прах, камъчета, пукнатини и какви ли не неравности... Искам да махна мокета, и да направя замазка, върху която по-късно да сложа ламиниран паркет. Естествено, най-лесно е да повикам майстори, но ... нямам финансова възможност да поема и материали, и труд... Затова реших да се справя сама. Четох, четох, четох... Стигнах до извода, че най-лесно би било да използвам саморазливна замазка. Класическата е за предпочитане, но с майки, пилета и т.н. няма да се справя, пък и изисква повече време, и много инструменти... Гарантирано в апартамента никога не е правена замазка, така че като махна мокета, отдолу ще е един малък ад...
Както и да е, очаквам вашите съвети:
- Има ли по-лесен вариант от саморазливната замазка? Ако да - какъв?
- Какви инструменти са ми необходими освен миксер за разбъркване и валяк за изравняване?
- Каква марка замазка да купя (ако правилата на форума разрешават цитиране на марки)?
- Какво количество, т.е. как да сметна разхода за 18 кв.м.?
- Какви са "подводните камъни", за които трябва да внимавам - някакви трикове и хватки, за да стане още по-лесно?
Основните ми условия са:
1. Да е евтино
2. Да е лесно изпълнимо от жена без опит в строителството
3. Да става бързо (макс. 24 часа след това да може да се ползва)
Знам, че май много искам, но като чета из форума какви чудеса правите, току виж се намерило разрешение и на моя проблем
...
Пуснах си темата в още един форум - за професионални ремонти, та така - със задочната помощ на професионалисти и любители дано пък успея да се справя.
Предварително благодаря!
Както и да е, очаквам вашите съвети:
- Има ли по-лесен вариант от саморазливната замазка? Ако да - какъв?
- Какви инструменти са ми необходими освен миксер за разбъркване и валяк за изравняване?
- Каква марка замазка да купя (ако правилата на форума разрешават цитиране на марки)?
- Какво количество, т.е. как да сметна разхода за 18 кв.м.?
- Какви са "подводните камъни", за които трябва да внимавам - някакви трикове и хватки, за да стане още по-лесно?
Основните ми условия са:
1. Да е евтино
2. Да е лесно изпълнимо от жена без опит в строителството
3. Да става бързо (макс. 24 часа след това да може да се ползва)
Знам, че май много искам, но като чета из форума какви чудеса правите, току виж се намерило разрешение и на моя проблем

Пуснах си темата в още един форум - за професионални ремонти, та така - със задочната помощ на професионалисти и любители дано пък успея да се справя.
Предварително благодаря!