tassel написа:Колко трябва да е минималната дълбочина на един гардероб и съответно ширината на вратите? Мястото ми е ограничено и се чудя, какъв вариант да избера. Плъзгащите врати не ми харесват много. Струват ми се малко шумни. Другия вариант, който ми хрумна, е да направя чекмеджета отдолу до нивото на матрака и вратите да се отварят над него. Но пък няма ли да стане много висок така?Дълбочината зависи от закачалките. Няма закачалки = дълбок колкото си искаш/ Или ако ползваш някоя от удобните съвременни измишльотини за закачалките...
Вашето лично помещение
137 мнения в "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края"
Хайде пак си постави въпроса.
Не твоите си отговори, а само въпроса. "Имам това и това, искам онова, как да стане?"
Не твоите си отговори, а само въпроса. "Имам това и това, искам онова, как да стане?"
sasooooooooo
- "специалист"
tassel написа:Това за какво, само за гардероба ли?Идва така:
гардероб - съчмени механизми за шкафчетата 3бр; - механизъм за плъзгащи врати; - дръжки 5бр; лост за закачалки; - четка за прах.
нощни шкафчета - дръжки 4бр; - съчмени механизми 4бр.;
скрин - дръжки 3бр; - съчмени механизми 3бр.
винтове и 6 накрайника.
Около 300лв. само за гардероба - механизма за вратите идва към 180лв.
Сметнах и грубо колко ще ми дойдат плоскостите и фазера, и сумата е 560лв, без рязане и кантиране.
Общо взето проекта ми излиза извън първоначалните изчисления от 1 500лв. На края ще сметна точна цифра, но ще ми остане удоволствието от направената самостоятелно стая + качествените механизми, които сме вложили

shadowman
- майстор
Гардеробите ги правя 600 мм дълочина с вратите. За да разбереш колко широки трябва да са ти вратите измери мястото извади 600 и другото ти остава за врата. Моя гардероб, плъзгащия да ти кажа не е шумен, но някой турски механизми са шимни щото колелета са пластмасови.
sasooooooooo
- "специалист"
Поръчах ПДЧтата, макар и да не исках, но иначе ще изгубя доста ценно време. Притеснява ме само взетите размери на сляпо на леглото без подматрачната рамка, но дано всичко е наред.
580лв. ми струват плоскостите + фазера. От последната плоскост остават бая големи парчета и май ще правя и шкаф за обувки
.
580лв. ми струват плоскостите + фазера. От последната плоскост остават бая големи парчета и май ще правя и шкаф за обувки

sasooooooooo
- "специалист"
Така, с какво свредло да разпробивам ПДЧто за винтове с дебелина 4мм. Може би 2мм; 3мм?
Продават ли се ограничители на дълбочината, за свредла или трябва да си правя с подръчни материали?

Продават ли се ограничители на дълбочината, за свредла или трябва да си правя с подръчни материали?
mihailcankov
- специалист
Миналата седмица сглобих един шкаф (заводски) и разликата м/у винта и отвора беше един 1мм ,според мен пробвай на някакво ненужно парче пдч с 3мм свредло дали няма да стане по голям отвора !!!
Относно ограничителя ще трябва да импровизираш ,ако ще пробиваш с дрелка по принцип си имат ограничител
Относно ограничителя ще трябва да импровизираш ,ако ще пробиваш с дрелка по принцип си имат ограничител
invizitor
- специалист
sasooooooooo написа:Така, с какво свредло да разпробивам ПДЧто за винтове с дебелина 4мм. Може би 2мм; 3мм?![]()
разпробий с 3мм,но само страницата без да дупчиш дъното защото има голям шанс да превърти винта.двата детайла задължително се дупчат заедно само при МДФ-а,защото структурата му е такава на пластове,че ако не го разпробиеш се цепи.при ПДЧ-то тази операция не е задължителна,даже в някои случаи и грешна.може да се получи малко раздуване на детайла там където влиза винта,но не е болка за умиране
успех с монтажа!
sasooooooooo
- "специалист"
Аха
Под "дъно" да разбирам дебелината на материала - 18мм. В такъв случай ограничител за дълбочина не ми трябва.
Ъглова стяга да взимам ли или само прав ъгъл би ми свършил работа?

Ъглова стяга да взимам ли или само прав ъгъл би ми свършил работа?

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература