• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Вашето лично помещение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
tassel написа:
Колко трябва да е минималната дълбочина на един гардероб и съответно ширината на вратите? Мястото ми е ограничено и се чудя, какъв вариант да избера. Плъзгащите врати не ми харесват много. Струват ми се малко шумни. Другия вариант, който ми хрумна, е да направя чекмеджета отдолу до нивото на матрака и вратите да се отварят над него. Но пък няма ли да стане много висок така? :?
Дълбочината зависи от закачалките. Няма закачалки = дълбок колкото си искаш/ Или ако ползваш някоя от удобните съвременни измишльотини за закачалките...
tassel - специалист
Е точно за закачалките става въпрос.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хайде пак си постави въпроса.
Не твоите си отговори, а само въпроса. "Имам това и това, искам онова, как да стане?"
sasooooooooo - "специалист"
tassel написа:
Това за какво, само за гардероба ли?
Идва така:

гардероб - съчмени механизми за шкафчетата 3бр; - механизъм за плъзгащи врати; - дръжки 5бр; лост за закачалки; - четка за прах.

нощни шкафчета - дръжки 4бр; - съчмени механизми 4бр.;

скрин - дръжки 3бр; - съчмени механизми 3бр.

винтове и 6 накрайника.
Около 300лв. само за гардероба - механизма за вратите идва към 180лв.
Сметнах и грубо колко ще ми дойдат плоскостите и фазера, и сумата е 560лв, без рязане и кантиране.
Общо взето проекта ми излиза извън първоначалните изчисления от 1 500лв. На края ще сметна точна цифра, но ще ми остане удоволствието от направената самостоятелно стая + качествените механизми, които сме вложили :cool:
shadowman - майстор
Гардеробите ги правя 600 мм дълочина с вратите. За да разбереш колко широки трябва да са ти вратите измери мястото извади 600 и другото ти остава за врата. Моя гардероб, плъзгащия да ти кажа не е шумен, но някой турски механизми са шимни щото колелета са пластмасови.
Поръчах ПДЧтата, макар и да не исках, но иначе ще изгубя доста ценно време. Притеснява ме само взетите размери на сляпо на леглото без подматрачната рамка, но дано всичко е наред.
580лв. ми струват плоскостите + фазера. От последната плоскост остават бая големи парчета и май ще правя и шкаф за обувки :shock: .
Така, с какво свредло да разпробивам ПДЧто за винтове с дебелина 4мм. Може би 2мм; 3мм? :?
Продават ли се ограничители на дълбочината, за свредла или трябва да си правя с подръчни материали?
mihailcankov - специалист
Миналата седмица сглобих един шкаф (заводски) и разликата м/у винта и отвора беше един 1мм ,според мен пробвай на някакво ненужно парче пдч с 3мм свредло дали няма да стане по голям отвора !!!

Относно ограничителя ще трябва да импровизираш ,ако ще пробиваш с дрелка по принцип си имат ограничител
invizitor - специалист
sasooooooooo написа:
Така, с какво свредло да разпробивам ПДЧто за винтове с дебелина 4мм. Може би 2мм; 3мм? :?
Продават ли се ограничители на дълбочината, за свредла или трябва да си правя с подръчни материали?

разпробий с 3мм,но само страницата без да дупчиш дъното защото има голям шанс да превърти винта.двата детайла задължително се дупчат заедно само при МДФ-а,защото структурата му е такава на пластове,че ако не го разпробиеш се цепи.при ПДЧ-то тази операция не е задължителна,даже в някои случаи и грешна.може да се получи малко раздуване на детайла там където влиза винта,но не е болка за умиране
успех с монтажа!
Аха :yes: Под "дъно" да разбирам дебелината на материала - 18мм. В такъв случай ограничител за дълбочина не ми трябва.
Ъглова стяга да взимам ли или само прав ъгъл би ми свършил работа? :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: