2v6 написа:Пробвал съм на 90 гр. Ефекта е почти нулев. Радиаторите горещи, а стаите студени.Dobrin_1981 написа:Водата не пада под 60 градуса. И аз се съмнявам в това, че директно от камината тръбите са ф16. Не трябва ли да се продължи с 1 цол тръба, колектор и от колектора до всеки радиатор с ф16?За тръбите е ясно - трябват по-широчки.
А относно първата снимка- на обратно е.
Пробвал ли си как топли при 80-90 градуса на водата
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dobrin_1981
- специалист
48 мнения в "Проблем с парно"
filmatoplo
- майстор
Мълчах -мълчах , къщата няма изолация или е с много топлозагуби надхвърлящи мощността на камината. Мой роднина имаше печка Прити в приземен етаж с много топлозагуби - зимата прозорците замръзнаха отвътре , изхвърли я монтира котел и вентилконвектори и топлоизолира частично - ефекта бе на лице.
Dobrin_1981
- специалист
разширителния съд се вижда на схемите които съм качил но незнам дали е на правилното място прегледаите ги.А на въпроса дали съм плаштал изобретението за жалост да 

filmatoplo
- майстор
Големи топлозагуби плюс не добре направена инсталация е проблема . 

илко илиев
- специалист
според мен трябва да се преработи на цяло.може и да стане с ф-16
но ако пусне за всеки радиатор по отделно захранване,и отзат на камината сложи разпределители.прав е колегата че помпата не е монтирана правилно,по този начин ротора и тежи надолу и втулката му заминава и помпата спира и изгаря ротора
но ако пусне за всеки радиатор по отделно захранване,и отзат на камината сложи разпределители.прав е колегата че помпата не е монтирана правилно,по този начин ротора и тежи надолу и втулката му заминава и помпата спира и изгаря ротора
Antonii
- майстор
Уважаеми Dobrin_1981, според мен последното което трябва да правиш е да преработваш тръбната система.
Като гледам камината ти е 13квт, а пък имаш инсталирани глидери на радиаторите за около 7квт. С други думи инсталацията ти има топлинна мощност 7квт.
И сам казваш че при висока температура на топлоносителя в радиаторите ти е студено, еми не е трудно да се сетиш че глидерите са ти малко(за да покриват топлинните загуби които имат помещенията).
И другото което ти казват някои хора - монтирай помпата правилно(отвори си книжката и виж там възможните варианти за монтаж).
Като гледам камината ти е 13квт, а пък имаш инсталирани глидери на радиаторите за около 7квт. С други думи инсталацията ти има топлинна мощност 7квт.
И сам казваш че при висока температура на топлоносителя в радиаторите ти е студено, еми не е трудно да се сетиш че глидерите са ти малко(за да покриват топлинните загуби които имат помещенията).
И другото което ти казват някои хора - монтирай помпата правилно(отвори си книжката и виж там възможните варианти за монтаж).
filmatoplo
- майстор
Много са болките , почни да ги лекуваш една по една 

pac_
- специалист
По правило,разш.съд се монтира подвързан самостоятелно на вход "студена вода" на камината,без никаква спирателна арматура по трасето! Каква е височината на радиаторите-500мм , 600мм и колко са глидерите във всяка стая?
А и не е лошо да Си вземеш обратно парите за това "гениално творение"!!!За жалост,ето такива "майстори" резилят занаята и подбиват цените!!! 

Dobrin_1981
- специалист
Радиаторите ми са по 550 мм.
Кухня- 15.2 куб.м.- 6 ребра;
Трапезария- 26.4 куб.м.- 10 ребра;
Хол- 48.12 куб.м- няма радиатор, защото там е камината;
детска- 35 куб.м.- 12 ребра;
спалня- 32 куб.м.- 12 ребра
Апартамента е тухла, краен е. Дограмата е дървена не много. качествена. Разширителния съд е след първия радиатор на студената вода.
За парите няма как да си ги върна, защото е правено 2004г. Просто не го бях ползвал до тази зима. Не знам какви са били цените тогава, но му платих 30 лв. на точка.
Кухня- 15.2 куб.м.- 6 ребра;
Трапезария- 26.4 куб.м.- 10 ребра;
Хол- 48.12 куб.м- няма радиатор, защото там е камината;
детска- 35 куб.м.- 12 ребра;
спалня- 32 куб.м.- 12 ребра
Апартамента е тухла, краен е. Дограмата е дървена не много. качествена. Разширителния съд е след първия радиатор на студената вода.
За парите няма как да си ги върна, защото е правено 2004г. Просто не го бях ползвал до тази зима. Не знам какви са били цените тогава, но му платих 30 лв. на точка.
Antonii
- майстор
Значи ако слушаш разни "експерти" из форума ще ти кажат, че ти трябват по 100вт на м3, което не е баш така но за любителски цели върши работа.
Така че сам можеш да си сметнеш колко допълнителни глидера ще ти трябват из стаите.
Тия твойте ако са на 500мм(между осте на вход-изход) са на около 160вт глидера.
Така че сам можеш да си сметнеш колко допълнителни глидера ще ти трябват из стаите.
Тия твойте ако са на 500мм(между осте на вход-изход) са на около 160вт глидера.
Тема "Проблем с парно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература