sek.1 написа:Теорията казва че трябва да има 40 ампера на милиметър електрод ако си с монофазен трансформаторен електрожен само рутилови електроди базичните просто не ги пали. Най масовите електроди за домашно ползване са с диаметър 2.5 и 3.25 милиметра дори и най менте китайски електрожени работят с тях. За указаните от теб дебелини стават и двата размера но по подходящ е 3.25. За ъглошлайф колкото хора пишат във форума толкова мнения моето е по добре похарчи малко повече пари и си купи 1000-1200 ватов на Спарки Бош или някоя друга реномирана фирма промоционалните китайчета рядко издържат много.Ясно - ще са 3.25 рутилови. Мерси
Милен написа:Ако е за рязане на един или два винкела може да опиташ и с малкия флекс но с диск за рязане с дебелина 1мм - влиза като в масло. Ако ще режиш промишлени количества винкели си търси голям шлайф 230мм и 3мм диск.Това си мислех и аз да пробвам тъй като става въпрос за наистина малко количество. Реално фирмата от която купих профилите ми ги наряза с голяма точност и вероятно ще ми се налага да режа много малко.
Мерси