Благодаря за интересната схемичка.Не че ще се използва ама е интересна.Но наистина какъв е този стандарт?Трудно се разчита.

Та този брояч в моята схема служи само да отброява колко пъти има натискани грешни клавиши - т.е. опити за налучкване на кода. При повечко такива опити обикновено сменям кода

Относно начина на изчертаване на контактите - въпрос на навик, честно казано

Казвате : "Трудно се разчита" - хмм, може би сте прави. На пръв поглед е така. И на мен ми беше трудно в самото начало. Но стана вече 14 години всеки ден гледам и работя по така изчертани схеми и ... свиква се, повярвайте.
Освен това, ако погледнете по-внимателно, ще се убедите че не е никак трудно - самият контакт съм го начертал с по-дебела линия. Проводника е с по-тънка. Сега си представете контакта като една "плъзгаща бариера" - ако "бариерата" пресича проводника, значи тока не може да мине от там - нормално отворил контакт. Ако "бариерата" само се доближава до проводника, без да го пресича, значи че тока може да мине от там - нормално затворил контакт. Превключващият контакт е начертан по същият начин, само че с един "вход" и два "изхода", като единият от тях е прекъснат от "бариерата", която при задействане на релето се приплъзва в обратна на начертаната посока и включва другият контакт...

А дамите и господата от Агенцията по стандартизация ще ме извинят, но НИКОГА не бих начертал нормално изключен контакт, който прилича на КОНДЕНЗАТОР, и нормално включил контакт, който прилича на РЕГУЛИРУЕМ КОНДЕНЗАТОР !
Шантава работа !