Здравейте, налага се да преработя една инсталация с полипропиленови тръби, която вече е замазана, за да добавя изводи за бойлер. Бойлера ще е извън банята, в помещението за пералнята. Там има един извод за студена вода, трябва да го разклоня и вдигна нагоре в стената. Трябва и да пусна тръба за топлата вода, която да мине през стената в банята и под замазката да се съедини с топлата вода на чешмата, за да захрани останалата част с топла вода. Въпроса ми е как е по-добре да се направи това, с полипропилен или полиетилен с ал. вложка? Не съм сигурен как точно да стане с полиетилена, и ако го правя с него, има ли начин да се размина с ползването на поялник? Например да отрежа извода на чешмата и да сложа някакъв тройник с вход за полипропилен, изход за полиетилен с вложка и извод за батерията? Мастерадмин е фен на полиетилена, ако може да ме осветли какво точно да търся в магазина и къде в София би могло да се намери. За полипропилен може ли да ползвам ПН16 или да е 20? Не знам и какъв ми е полипропилена, излиза на извод 1/2? Никак не са ми ясни новите технологии, друго си е желязната тръба с кълчищата.