Разгледах многото теми във форума,но на много малко места видях споделен опит от поставяне на гипсокартон върху греди на таван и на каменна мазилка по стени. Подготвих стаята като свалих варовата мазилка до камък.Оголих гредите горе,грундирах ги и съм се насочил към изчисленията на профилите за конструкция и количеството гипсокартон.свързах се с роднина който е правил тавани с гипсокартон...живот и здраве нещата требе да влязат в ход. ето снимки за сега... моля за съвети,споделете опит и по възможност със снимков материал....
- 1
- 2
nikiforte
- помощник
20 мнения в "ремонт саниране на стая с гредоред в стара къща"
stokie
- специалист
Колко е височината на стаята, с гипскартона няма ли да падне доста нивото и да и се намали размера доста ? Ако твърдо си решил гипскартон профилите да са перпендикулярно на гредореда.
Като цяло ако и стените правиш с гипскартон ще стане картонена кутийка помещението(имам предвид много малко).
Като цяло ако и стените правиш с гипскартон ще стане картонена кутийка помещението(имам предвид много малко).
housedoktor
- майстор
stokie еправ за перпендикулярните профили на тавана, но ако е ниско ,тогава можеш да ги поставяш успоредно между гредите.Единствено трябва да направиш солидни мостове за окачвачите .Друг вариант е с видими греди и монтиран ГК между тях ,ефекта е доста добър
Прикачен файл
111.JPG (56.6 KиБ) Видяна 14652 пъти
nikiforte
- помощник
да перпендикулярно ги поставих.ще постна снимки .днес приключих почти на 80% стаята с профилите. вярно че пада височината но няма как не ми се рови надолу ....много средства ще ми лапне а смятам да ходя на море... некой ако има предложение да ми препоръча и добър хотел за мен,жена ми и 2 деца -бебе на 5 месеца и дете на 10 година ...ол инклузив -цена 150 лева на ден за седмица е шапка му свалям...
притесняваме като сложа ГК то дали гризачите ще обикалят. имам намерение поне на тавана да сложа стъклена вата....
притесняваме като сложа ГК то дали гризачите ще обикалят. имам намерение поне на тавана да сложа стъклена вата....
zmeios
- специалист
nikiforte написа: притесняваме като сложа ГК то дали гризачите ще обикалят. имам намерение поне на тавана да сложа стъклена вата....Гадовете не обичат ватата.
Но ако искаш да си съвсем, напълно сигурен:
Остави си мъничък ревизионен отвор на тавана. Две панти, магнитно заключване и си готов.
Всяка година го отваряш, слагаш отрова за мишки, седмица по-късно обираш труповете.
Проверено на вилата и работи чудесно.
nikiforte
- помощник
e то мога и екарисаж в близост да използвам...
малко ТТД - гипсокартон на тавана дебелина 9 мм а на стени 12мм.
по стените ще има доста пространство между картона и зида но няма как . не става за вата щото ще се оскъпи ремонта ми а както съм посочил вече имам намерение и да ида на море...напук на гризачите
малко ТТД - гипсокартон на тавана дебелина 9 мм а на стени 12мм.
по стените ще има доста пространство между картона и зида но няма как . не става за вата щото ще се оскъпи ремонта ми а както съм посочил вече имам намерение и да ида на море...напук на гризачите
- 1
- 2
Тема "ремонт саниране на стая с гредоред в стара къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература