• 1
  • 2
nikiforte - помощник
Разгледах многото теми във форума,но на много малко места видях споделен опит от поставяне на гипсокартон върху греди на таван и на каменна мазилка по стени. Подготвих стаята като свалих варовата мазилка до камък.Оголих гредите горе,грундирах ги и съм се насочил към изчисленията на профилите за конструкция и количеството гипсокартон.свързах се с роднина който е правил тавани с гипсокартон...живот и здраве нещата требе да влязат в ход. ето снимки за сега... моля за съвети,споделете опит и по възможност със снимков материал....
nikiforte - помощник
всеки път като разгледам темите и откривам много от отговорите....може би щото съм нов а
stokie - специалист
Колко е височината на стаята, с гипскартона няма ли да падне доста нивото и да и се намали размера доста ? Ако твърдо си решил гипскартон профилите да са перпендикулярно на гредореда.
Като цяло ако и стените правиш с гипскартон ще стане картонена кутийка помещението(имам предвид много малко).
housedoktor - майстор
stokie еправ за перпендикулярните профили на тавана, но ако е ниско ,тогава можеш да ги поставяш успоредно между гредите.Единствено трябва да направиш солидни мостове за окачвачите .Друг вариант е с видими греди и монтиран ГК между тях ,ефекта е доста добър

Прикачен файл

111.JPG
111.JPG (56.6 KиБ) Видяна 14654 пъти
zmeios - специалист
Това дето housedoctor е постнал изглежда страхотно (не визирам осветителното тяло)
nikiforte - помощник
да перпендикулярно ги поставих.ще постна снимки .днес приключих почти на 80% стаята с профилите. вярно че пада височината но няма как не ми се рови надолу ....много средства ще ми лапне а смятам да ходя на море... некой ако има предложение да ми препоръча и добър хотел за мен,жена ми и 2 деца -бебе на 5 месеца и дете на 10 година ...ол инклузив -цена 150 лева на ден за седмица е шапка му свалям...
притесняваме като сложа ГК то дали гризачите ще обикалят. имам намерение поне на тавана да сложа стъклена вата....
zmeios - специалист
nikiforte написа:
притесняваме като сложа ГК то дали гризачите ще обикалят. имам намерение поне на тавана да сложа стъклена вата....
Гадовете не обичат ватата.

Но ако искаш да си съвсем, напълно сигурен:

Остави си мъничък ревизионен отвор на тавана. Две панти, магнитно заключване и си готов.

Всяка година го отваряш, слагаш отрова за мишки, седмица по-късно обираш труповете.

Проверено на вилата и работи чудесно.
nikiforte - помощник
e то мога и екарисаж в близост да използвам...
малко ТТД - гипсокартон на тавана дебелина 9 мм а на стени 12мм.
по стените ще има доста пространство между картона и зида но няма как . не става за вата щото ще се оскъпи ремонта ми а както съм посочил вече имам намерение и да ида на море...напук на гризачите
  • 1
  • 2

Тема "ремонт саниране на стая с гредоред в стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: