Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Имаме една къща на село и смятаме да я преустроим и ремотираме малко. Въпросът ми е дали е небодимо някякво разрешително или документи за това и ако да от къде да се вземат? При преустройството не се пипат конструкции или отварят прозорци където е нямало сега или преди минало преустройство преди 25г.
Ремонта стартира сега и ще се постарая да ви давам повече информация и снимки в процеса на работа. В основни линии покривът ще се обнови със стартите и малко нови керемиди, както и ще се добави една нова стая с плоча и 3 бетонни колони.

Сегашно положение:
Изображение
Изображение
Изображение

Дали този направен от мен проект има смисъл и дали може да се изпълни. В момента не знам дали един отвор с вентилатор към нов комин (общ за баня и кухня) ще е достатъчен за вентилацията на банята. Приемам всякаква критика и съвети (не само за банята :) )

Проект за разширение:
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна от dilomo на съб авг 22, 2009 7:06 pm, променено общо 2 пъти.
laki1968 - специалист
прави си ремонта ,и не се занимаваи с бумащини и разрешителни-все пак си на село (е сега ще скочат 10 души да обесняват как без документи нищо да не правиш....ама съвета ми е да не ги слушаш) ти не правиш нова къща а освежаваш старата
Aми и ние мислехме да си строим пък ако има нещо ще разберем :)

Също така имам още няколко въпроса отнсно обновяването (поради сериозната ни липса на опит в тази област):
3. Добре ли е да се използва минерална вата за изолация на покрива?
4. Под банята има коридор към изба, като това може да доведе до евентуални замръзвания на тръбите за вода. Какво може да се направи, за да се предотврати това? Дали е хубаво да се вкопаят под кухнята (новата) с риск от незабелязани течове?
5. Към къщата има парно и се чудим дали да вградим пластмасовите тръби за радиаторите в дюшемето, което ще се положи. А в кухините му трябва ли да има изолация (минерална вата, стиропор)?
В момента показаните дупки са изляти и ще махаме кофража. Ето някои снимки:

Прикачен файл

IMG_2207.JPG
IMG_2207.JPG (205.88 KиБ) Видяна 4528 пъти

Прикачен файл

IMG_2213.JPG
IMG_2213.JPG (186.27 KиБ) Видяна 4528 пъти
Издигнахме стените, чиито основи показах отгоре, запълнихме пространството с пръст, но на пътя ни застана един по сериозен проблем. Стата въпрос заедна от съществуващите стаи - холът. Искаме да направим плоча за да се слее с новата стая, но се оказа, че вероятно гредите няма да издържат. Плочата трябваше да легне между гредите и да има арматура забита в сетената. Мислихме за сгуробетон, за да стане по-леко, но пак трябва да се прокопаят поне 10см от 25см което води до риск от срутване на стените.
Та въпроса ми е какво да правим за да излеем безопастно плочата? Дали трябва да махнем гредите напълно? Трябва ли да изобщо да изливаме плочата или само да укрепим държения под (към мазето)?

Ето и някои снимки за по-голяма нагледност:

Прикачен файл

IMG_2261.jpg
Изглед от новвата стая към старата с дюшеме.
IMG_2261.jpg (185.43 KиБ) Видяна 4451 пъти

Прикачен файл

IMG_2260.jpg
IMG_2260.jpg (165.26 KиБ) Видяна 4451 пъти

Прикачен файл

IMG_2265.jpg
Близък план.
IMG_2265.jpg (94.4 KиБ) Видяна 4451 пъти

Тема "Няколко въпроса относно преутройство на кирпичена къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: