Нареждате измитите краставички в буркан /цели и колко са по-дребни толкова по-добре/,между тях ръсите цели скилидки чесън на вкус и 2-3 венчета копър със цвят /става и семе от копър/. Заливат се с преварена и охладена саламура /на 1 литър вода 5 суп. л. сол/ и се оставят леко похлупени /не се затварят плътно капачките ,че кипват!/ да втасат. След като са готови се прибавят по няколко аспирина /ацетизал/, аз слагам на 3 -литров буркан по 6 бр. от 500 мг. Страхотни са, пробвайте и не се притеснявайте от помътнялата саламура- нормално е!
								
															
																															
																								
															





 А саламурата не става за консумация, поне според мен.
   А саламурата не става за консумация, поне според мен.

 а пропуснах да кажа че за литър вода се слага 3 сл сол и 100мл оцет
 а пропуснах да кажа че за литър вода се слага 3 сл сол и 100мл оцет
 Ха сега дедо ви Иван да ви каже една рецепта за кисели краставички -оригинал няма буркани и други глупости !
 Ха сега дедо ви Иван да ви каже една рецепта за кисели краставички -оригинал няма буркани и други глупости !