Нареждате измитите краставички в буркан /цели и колко са по-дребни толкова по-добре/,между тях ръсите цели скилидки чесън на вкус и 2-3 венчета копър със цвят /става и семе от копър/. Заливат се с преварена и охладена саламура /на 1 литър вода 5 суп. л. сол/ и се оставят леко похлупени /не се затварят плътно капачките ,че кипват!/ да втасат. След като са готови се прибавят по няколко аспирина /ацетизал/, аз слагам на 3 -литров буркан по 6 бр. от 500 мг. Страхотни са, пробвайте и не се притеснявайте от помътнялата саламура- нормално е!
								
															
																															
																								
															- 1
 - 2
 
Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		Чопър 
	
				- специалист			
				
				18 мнения в "Кисели краставички /руска рецепта-оригинал/"
- Мнения: 15880
 
Любо написа:хубава рецепта брато ама не си споменал с каква ракия да се консумиратШегуваш ли се? Руска саламура за водка ъфкорс
		
		
			 
		
	
		siskory 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 49
 
по почти същият начин ги правим и ние само че в саламурата слагаме оцет тогава ацетизала става излишен само че бурканите се затварят и се заваряват за 2-3 минути колкото да дръпнат саламурата не потъмнява и лично аз обожавам да я пия  
 а пропуснах да кажа че за литър вода се слага 3 сл сол и 100мл оцет
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		masterval 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1253
 
Рецептата с чушка е същата като без. Ако разбирате от оригинални рецепти, тази е за още по-вкусно и бързо нещо, става за около 3-5 дена, а за най-нетърпеливите е написано: "Есть можно начинать, когда огурцы остынут, но на другой день - лучше." Наздраве.
Рецепт таков:
купить несколько килограммов (смотря по посуде для засолки) мелких, пупырчатых средне- или светло-зеленых огурчиков (они должны быть ровненькие по размерам), обязательно грунтовых - тепличные сорта для засолки не подходят. Обязательно попробовать, чтобы не были горькими, причем со стороны стебелька, т.к. количество горечи к кончику уменьшается;
для маринада нужен букет пряных трав, о которых уже говорилось (стебли укропа с зонтиками, лист хрена, вишневые или чероносмородиновые листья; можно и те и другие), но к этому букету я добавляю эстрагон. Плюс обязательно острый красный перчик - у меня растет на окне что-то вроде пири-пири, но можно купить на рынке. И обязательно - чеснок;
рассол - 2 ст. ложки соли без горки на 1 литр воды (соль лучше крупная).
Далее огурчикам нужно отрезать кончики с двух сторон и на несколько часов положить в воду со льдом (лед периодически добавлять).
Потом на дно посуды для засолки уложить часть пряной зелени и укладывать огурчики слоями, посыпая каждый слой порезанными перчиком и чесноком, на каждый слой укладывать понемножку укропных стеблей. Так до верха посуды. Сверху обязательно должны быть опять листья, лист хрена - верхний (он предохраняет от образования плесени).
Горячим рассолом (пропорции выше) залить огурцы, сверху положить круглую дощечку или соответствующую по размеру тарелку и гнет ( может быть просто стеклянная банка с водой).
Есть можно начинать, когда огурцы остынут, но на другой день - лучше.
И конечно, все предварительно хорошенько помыть - забыла написать в начале.
Пряных трав лучше больше, чем меньше (я беру два пучка на 2-3 кг огурцов).
								
															
																															
																								
															Рецепт таков:
купить несколько килограммов (смотря по посуде для засолки) мелких, пупырчатых средне- или светло-зеленых огурчиков (они должны быть ровненькие по размерам), обязательно грунтовых - тепличные сорта для засолки не подходят. Обязательно попробовать, чтобы не были горькими, причем со стороны стебелька, т.к. количество горечи к кончику уменьшается;
для маринада нужен букет пряных трав, о которых уже говорилось (стебли укропа с зонтиками, лист хрена, вишневые или чероносмородиновые листья; можно и те и другие), но к этому букету я добавляю эстрагон. Плюс обязательно острый красный перчик - у меня растет на окне что-то вроде пири-пири, но можно купить на рынке. И обязательно - чеснок;
рассол - 2 ст. ложки соли без горки на 1 литр воды (соль лучше крупная).
Далее огурчикам нужно отрезать кончики с двух сторон и на несколько часов положить в воду со льдом (лед периодически добавлять).
Потом на дно посуды для засолки уложить часть пряной зелени и укладывать огурчики слоями, посыпая каждый слой порезанными перчиком и чесноком, на каждый слой укладывать понемножку укропных стеблей. Так до верха посуды. Сверху обязательно должны быть опять листья, лист хрена - верхний (он предохраняет от образования плесени).
Горячим рассолом (пропорции выше) залить огурцы, сверху положить круглую дощечку или соответствующую по размеру тарелку и гнет ( может быть просто стеклянная банка с водой).
Есть можно начинать, когда огурцы остынут, но на другой день - лучше.
И конечно, все предварительно хорошенько помыть - забыла написать в начале.
Пряных трав лучше больше, чем меньше (я беру два пучка на 2-3 кг огурцов).
		
		
			 
		
	
		myrchak 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 65
 
Значи 10кг курнишони -слага се 650гр морска сол една дюля нарязана
кервиз -1-2 глави заедно с зеленото!
внимание ! 400 гр мед на 10кг краставици ! и една шепа вишневи листа -след като втаса се пресича с натриев бензоат на 1л течност 1гр
меда за консервация знаете че никога не се разваля!
и гледате течноста покрива краставиците !
разбира че се притака! ако ги правите в каче ! става нещо върховно!
и със сливова троянска -да ви е сладко!
- 1
 - 2
 
Тема "Кисели краставички /руска рецепта-оригинал/" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 

