Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Навсякъде в банятя се фугира с фуга!
Стелко - специалист
не искам да споря с никого ,фугата няма свойство да залепва, най-малко пък към стъкло,метал,дърво и т.н,защото е на циментова основа във всички тези случай се използва силикон
Time2Burn - специалист
По твоята логика и между плочките трябва да фугираме със силикон, защото фугата не залепва. Силикон за влажни помещения, още повече подложен директно под течаща вода - все още не е измислен. Скапва се и става на дъвка. Това е дълга тема, но наистина няма смисъл да спорим, силикон може да се сложи под тоалетната, или зад мивката, както и да спомогне за монтаж на някой аксесоар или огледало, но не става за хидроизолатор. Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...
solo5 - майстор
ribnikolaevi написа:
А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ...

Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.
това не е ли същото като да се нареди фаянса в банята и да се направи пода без да се затвори с първия ред :?

и ако се наложи да се сменя стъклото след време, така както е облечено с теракота ще стане една :-D
MASTER - специалист
Time2Burn написа:
Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...
Не си ли се замислял някога, че щом твоя опит се различава от опита на целия свят, най вероятно проблема е в твоя телевизор, а не в лабораториите на Сика,Баумит, и прочие.
Time2Burn - специалист
MASTER написа:
Time2Burn написа:
Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...
Не си ли се замислял някога, че щом твоя опит се различава от опита на целия свят, най вероятно проблема е в твоя телевизор, а не в лабораториите на Сика,Баумит, и прочие.
А ти лаборант ли си или колега, и защо говориш от името на целия "свят"? Пълномощник ли си?
Не съм чул някой да слага за уплътнител силикон в баня, а ти си го видял по целия свят, така ли?
Time2Burn - специалист
solo5 написа:
ribnikolaevi написа:
А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ...

Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.
това не е ли същото като да се нареди фаянса в банята и да се направи пода без да се затвори с първия ред :?

и ако се наложи да се сменя стъклото след време, така както е облечено с теракота ще стане една :-D
Чупи се и се вади с диамантината, след това прахосмукачката и се слага новото.... Точност до един "милимундер", предполагам си чул за тази мерна единица...
MASTER - специалист
Time2Burn написа:
Не съм чул някой да слага за уплътнител силикон в баня, а ти си го видял по целия свят, така ли?

За целия свят не мога да твърдя, не съм запознат с какво си уплътняват баните в Африка, Южна Америка, Австралия и по източните части на Азия.

По останалите части от света съм го видял с очите си.

А ти ако няма как да видиш как е по света, вземи чети малко книжки, определено ще ти е от полза.

И нека някой най накрая вземе измодерира малко темата, че тези които четат за да добият представа, ще останат в сериозно двуомение дали да слагат силикон на влажни места, за да не стане на дъвка. :?
ribnikolaevi - майстор
Може би е нужна нова тема по въпроса но ... Без да имам голям опит и без да искам да засягам някого, ще споделя личните си впечатления. Където съм видял поставен силикон в бани и т.н., навсякъде видът му след около 1-2 години ползване не е това, което бих искал да имам вкъщи.
Някакви специални силикони ли трябва да се ползват (въпреки че предполагам хората са си ползвали антимикробни), за да не става така. Въобще - въпрос към майсторите с опит: С какво може да се замени силикона или пък има ли такъв наистина добър за баня?
XpacTa - специалист
Добре де - нали препоръчват по ъглите между стените и пода да се сложи силикон. Или примерно фугат между мивката и стената да се уплътни със силикон. И на двете места ще има директен контакт с водата. Какво правим в такъв случай?!?

Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: