Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn
- специалист
44 мнения в "Линеен сифон"
Time2Burn
- специалист
По твоята логика и между плочките трябва да фугираме със силикон, защото фугата не залепва. Силикон за влажни помещения, още повече подложен директно под течаща вода - все още не е измислен. Скапва се и става на дъвка. Това е дълга тема, но наистина няма смисъл да спорим, силикон може да се сложи под тоалетната, или зад мивката, както и да спомогне за монтаж на някой аксесоар или огледало, но не става за хидроизолатор. Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...
solo5
- майстор
ribnikolaevi написа:А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ...това не е ли същото като да се нареди фаянса в банята и да се направи пода без да се затвори с първия ред
Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.

и ако се наложи да се сменя стъклото след време, така както е облечено с теракота ще стане една

MASTER
- специалист
Time2Burn написа:Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...Не си ли се замислял някога, че щом твоя опит се различава от опита на целия свят, най вероятно проблема е в твоя телевизор, а не в лабораториите на Сика,Баумит, и прочие.
Time2Burn
- специалист
MASTER написа:А ти лаборант ли си или колега, и защо говориш от името на целия "свят"? Пълномощник ли си?Time2Burn написа:Това го знам от опит. А между огледалото и плочката ако се замонолити хубаво с фуга, няма как да отлепи, защото в замазката няма вибрации...Не си ли се замислял някога, че щом твоя опит се различава от опита на целия свят, най вероятно проблема е в твоя телевизор, а не в лабораториите на Сика,Баумит, и прочие.
Не съм чул някой да слага за уплътнител силикон в баня, а ти си го видял по целия свят, така ли?
Time2Burn
- специалист
solo5 написа:Чупи се и се вади с диамантината, след това прахосмукачката и се слага новото.... Точност до един "милимундер", предполагам си чул за тази мерна единица...ribnikolaevi написа:А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ...това не е ли същото като да се нареди фаянса в банята и да се направи пода без да се затвори с първия ред
Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.![]()
и ако се наложи да се сменя стъклото след време, така както е облечено с теракота ще стане една
MASTER
- специалист
Time2Burn написа: Не съм чул някой да слага за уплътнител силикон в баня, а ти си го видял по целия свят, така ли?
За целия свят не мога да твърдя, не съм запознат с какво си уплътняват баните в Африка, Южна Америка, Австралия и по източните части на Азия.
По останалите части от света съм го видял с очите си.
А ти ако няма как да видиш как е по света, вземи чети малко книжки, определено ще ти е от полза.
И нека някой най накрая вземе измодерира малко темата, че тези които четат за да добият представа, ще останат в сериозно двуомение дали да слагат силикон на влажни места, за да не стане на дъвка.

ribnikolaevi
- майстор
Може би е нужна нова тема по въпроса но ... Без да имам голям опит и без да искам да засягам някого, ще споделя личните си впечатления. Където съм видял поставен силикон в бани и т.н., навсякъде видът му след около 1-2 години ползване не е това, което бих искал да имам вкъщи.
Някакви специални силикони ли трябва да се ползват (въпреки че предполагам хората са си ползвали антимикробни), за да не става така. Въобще - въпрос към майсторите с опит: С какво може да се замени силикона или пък има ли такъв наистина добър за баня?
Някакви специални силикони ли трябва да се ползват (въпреки че предполагам хората са си ползвали антимикробни), за да не става така. Въобще - въпрос към майсторите с опит: С какво може да се замени силикона или пък има ли такъв наистина добър за баня?
Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература