Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ror - специалист
Ще взимам неръждаем бойлер 200л, стоящ, с една серпентина на една от двете марки. Споделете за предимства или недостатъци.
Spokoiniq - майстор
Я виж Светлю Шишков, и сравни дебелината на ламарината на съда и ще говорим...;)
velsi - Почетен майстор
Добре де, отдавна ме мъчи този въпрос: какво значение има дебелината на една ламарина след като е неръждаема? Нали тенджерите са също от тънка ламарина. И какво от това?
Spokoiniq - майстор
налягане, качество на шева, топлозагуби...Цептер що са им дебели дъната? :wink:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
velsi написа:
Добре де, отдавна ме мъчи този въпрос: какво значение има дебелината на една ламарина след като е неръждаема? Нали тенджерите са също от тънка ламарина. И какво от това?
Просто не си се сетил, че тази тенджера е под налягане достигащо до 10 Атм. (зависи от предпазния клапан).
Ако пък не ползва водопровода или системата е отворена - Това си е друга бира :prost: .
velsi - Почетен майстор
Ако имаш предвид устойчивостта на съда на налягане то се предполага, че това е изчислено. Какво печелим, ако да речем ламарината е с 2-3 десети от милиметъра по-дебела? От чисто потребителска гледна точка.
naskov - майстор
ror написа:
Ще взимам неръждаем бойлер 200л, стоящ, с една серпентина на една от двете марки. Споделете за предимства или недостатъци.
По-добре си вземи един Татрамат. И Сън Систем и Дипломат дават дефекти. Светлю Шишков са много качествени също, но нямат добра изолация
dundurma - специалист
ако имах лев-стибел елтрон,но тъй като нема лев-аристон,защото новата им серия е с 7 години гаранция и цена за 80л - 100л около 370лв

вече имам два закупени(хоризонтални) и съм доволен,нищо че са 1.5 кв
ror - специалист
е никаде не намирам брошура за неръждаем Татрамат по нета, само емайлирани. Дайте линк.
2v6 - майстор
velsi написа:
Неръждаемата ламарина е предпазена основно от окисление.
Неръждаемите бойлери също могат да протекат поради дупки в ламарината.
Неръждавейката се разяжда без поблем от:
- електрокорозия - нагревателите ако са медни;
- електролиза - при "лоша" нула протича ток между казана (ако е занулен) и водата.

Тема "Неръждаем бойлер, Дипломат или Сънсистем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: