• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
simeonovvv - напреднал
Живея от една година в нова кооперация под наем. Знаех че има подово отопление, но никога не съм го включвал. Преди една седмица установих, че в стаята и банята е необяснимо топло. Минах един път без чехли и усетих, че пода е нагрят, също така и плочките в банята. "Врътките" , от които се включва си бяха на нула градуса , тоест, завъртени максимално наляво :?
Спирах всички бушони за по 12 часа - никакъв ефект, грее си стабилно. Нямам идея каква е инсталацията, какъв тип подово е, на ключовете за пускане пише White-Rodgers.
Хазяйката за момента е неоткриваема, а докато дойде време за наема и се появи , просто не ми се мисли колко ток ще навърти това :|
P.S. забравих да отбележа, че в хола няма такъв проблем

--------------------------
borko-67, може би съм го написал неясно, но бях спрял всички бушони за една нощ и нямаше ефект, не мога да си обясня откъде се захранва тази дяволия...
Последна промяна от simeonovvv на пон сеп 14, 2009 8:59 pm, променено общо 2 пъти.
borko-67 - специалист
Пробвай да изключиш главния бушон като легнете да спите и сутринта виж какво е положението.
Може "Хазяйката" да го е захранила от друго "място".
tysonlkr - специалист
E толкова ли е трудно да засечеш на електромера каква ти е изразходваната енергия и да си знаеш колко ще платиш :?
Няма начин след като изключиш всички предпазители да грее. От каде ще взима захранване от близкия светофар ли :cool:
simeonovvv - напреднал
Ами за да ми се наложи да пиша тук, значи има начин :)
А достъпа до абонатното ни е ограничен, един-двама имат ключ и не го дават, два пъти съм влизал там за една година... но това е без значение, не е нужно да засичам електромер - все си е излишен разход на електроенергия щом работи в края на лятото.
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо сте сигурни, че минава през електромер :) .
lubomirlz - специалист
Ами то сигурно си минава през електромера, на мен ми замирисва на неправилно свързване в апартаментното табло, след като си свалил всички предпазители освен този при електромера и си работи.Някой май е свързал този кръг на подовото без да минава през предпазител.
Лазаре може и да си прав след като апарамента се дава под наем може предишния наемател да е крадял "топлото" :?
Може и предишния наемател да е решил да си отмъсти на хазяйката със солидна сметка за ток като върже подовото да бачка постоянно и да се изнесе :-D :lol:
jakuzi - специалист
lubomirlz написа:
Лазаре може и да си прав след като апарамента се дава под наем може предишния наемател да е крадял "топлото" :?
Може и предишния наемател да е решил да си отмъсти на хазяйката със солидна сметка за ток като върже подовото да бачка постоянно и да се изнесе :-D :lol:
Ако е вариант едно печелиш,при втория съответно губиш !!! Толкова ли е сложно да вдигнеш по "бели гащи" тези които имат ключ до главното табло и ...за да спиш споко да провериш предпазителя :?
lubomirlz - специалист
Ами то сигурно си минава през електромера, на мен ми замирисва на неправилно свързване в апартаментното табло, след като си свалил всички предпазители освен този при електромера и си работи.Някой май е свързал този кръг на подовото без да минава през предпазител.
simeonovvv - напреднал
Ами не, писах, че проблема е от една седмица и малко.
Възможно ли е да е дало накъсо, или нещо подобно?
На няколко пъти е изтичала вода от банята (макло по-силна струя от душа и всичко е навън, а коридора е миниатюрен) ,като известна част от нея е влизала под ламината в стаята , вратите им са на 90-100 см една от друга.
Ето импровизирана схема на апартамента:

Изображение

Червените правоъгълничета са ключовете за пускане, таблото е над входната врата.
Каквито и шмекерии да има, досега просто не се беше случвало
tysonlkr - специалист
Значи не се е получило всичко хей така от самосебе си :lol: Има и външна намеса.
Колко предпазителя имаш в таблото?
Трябва все да минава през някой. Предполагам че не е свързано към един, а към различни предпазители за различните стаи. Може да е вързано към някой от близкоразположените контакти :?
  • 1
  • 2

Тема "Подово отопление - не може да бъде изключено!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: